O ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και η διαφάνεια




Τις τελευταίες δύο εβδομάδες άκουσα τον Αβέρωφ Νεοφύτου τουλάχιστον πέντε φορές να αναφέρεται στην περιβόητη πρόταση νόμου του κόμματός του για διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και να καλεί τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να την ψηφίσουν!

Θυμίζουμε στον κ. Νεοφύτου ότι, διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων προέβλεπε και η πρόταση νόμου του Ανδρέα Αγγελίδη, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση πριν 10 χρόνια και βάλε. Όμως, η εν λόγω πρόταση νόμου αποτελούσε το κλοτσοσκούφι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Αφού συζητούσαν την επίμαχη πρόταση νόμου για οκτώ χρόνια, επέφεραν τόσες αλλαγές στις βασικές πρόνοιές της που ουσιαστικά την ξεδόντιασαν. Πρόσφατα είχαμε την παρέμβαση του νέου Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος μας είπε κοντολογίς ότι οι βουλευτές ψήφισαν έναν τρύπιο νόμο για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων τους.

Συνεπώς, ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και τουλάχιστον ας μην παριστάνουν σήμερα (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ) τους ένθερμους υποστηρικτές της διαφάνειας.

ΜΧΣ- www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: