Λαγκάρντ: Ξέρω τις θυσίες, βλέπω βελτίωση…




Αναγνώρισε η Κριστίν Λαγκάρντ το τεράστιο τίμημα που έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του μνημονίου. Απαντώντας στο ανταποκριτή του MEGA, Μιχάλη Ιγνατίου, παραδέχθηκε την τραγική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, ωστόσο εκτίμησε πως η επιστροφή στην ανάπτυξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου ρώτησε την διευθύντρια του ΔΝΤ ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν ελπίδα μετά από τόσο χρόνια λιτότητας και 60% ανεργία των νέων και έλαβε την εξής απάντηση:

“Συμμερίζομαι την ανησυχία σας, την ανησυχία των Ελλήνων διότι γνωρίζω το ποσοστό της ανεργίας και ξέρω ότι επηρεάζονται κυρίως οι νέοι Έλληνες αυτοί που σπούδασαν και τώρα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο της ανεργίας. Βλέπουμε όμως κάποια βελτίωση. Επιτέλους για πρώτη φορά βλέπουμε θετική ανάπτυξη”.

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ MEGA: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=33399969

PHOTO: International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde answers a question at Lisner Hall at George Washington University during the airing of the IMF Seminar: IMF 70 Years Later: Reflections and Looking Ahead at the IMF/World Bank Spring Meetings April 12, 2014 in Washington, DC. IMF Staff Photograph/Stephen Jaffe

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: