Η πρωτοβουλία πολιτών «Μήνυμα Ελπίδας» κατέρχεται με συνδυασμό στις ευρωεκλογές




Του Αριστείδη Βικέτου

Διαφάνεια, ευθυνοδοσία-απονομή δικαιοσύνης, δημοκρατία και οριζόντια ψηφοφορία, είναι οι τέσσερις αρχές και θέσεις, τις οποίες διακήρυξε  ανεξάρτητη ομάδα πολιτών, η οποία  θα διεκδικήσει τις ευρωεκλογές  με τον συνδυασμό «Μήνυμα Ελπίδας».

Οι θέσεις του συνδυασμού «Μήνυμα Ελπίδας» αναπτύχθηκαν σε συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων, οι οποίοι είναι: οι: Γιώργος Γρηγορίου, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και γ.γ.του Κινήματος «ΚΥ.ΠΡΟ.Σ», Μάριος Λ. Ευρυβιάδης, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη Σχολή Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Νάταλη Ιωάννου, αντιπρόεδρος του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών «ΖΥΓΟΣ», Γιάγκος Μικελλίδης, ψυχίατρος, Στέλιος Πλατής, οικονομολόγος και Βασίλης Χριστοδούλου, κλινικός ψυχολόγος.

Οι έξι  υποψήφιοι αναφέρθηκαν πρωτίστως στην απαξίωση, εκ μέρους της πλειοψηφίας των πολιτών, της πολιτικής και κομματικής ζωής του τόπου. Στόχος του ανεξάρτητου συνδυασμού είναι η αναστροφή της κατάστασης αυτής, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των κομμάτων και του συγχρονισμού τους με τις ανάγκες της κοινωνίας.

«Δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε άλλο ένα πολιτικό κόμμα. Μας ενώνει η αγωνία για όσα καθημερινά επισυμβαίνουν γύρω μας όσο και η επίγνωση ότι συνέχιση τους προδιαγράφει ζοφερό μέλλον για τις σημερινές αλλά και για τις γενιές που ακολουθούν», αναφέρεται στην διακήρυξη τους. Επίσης, αναφέρεται ότι η απόφαση για παρέμβαση στα κοινά από το συνδυασμό «Μήνυμα Ελπίδας», ελήφθη με αφορμή και όχι αίτιο τις Ευρωεκλογές. «Κατερχόμαστε στις ευρωεκλογές με ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων προσωπικοτήτων και κινημάτων πολιτών επειδή πιστεύουμε ότι η αποχή δεν προσφέρει λύσεις», σημειώνεται. Σε ερώτηση, γιατί στον συνδυασμό δεν υπάρχει τουρκοκυπριακή συμμετοχή ο κ. Στέλιος Πλατής, απάντησε ότι έγινε προσπάθεια, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Την πρωτοβουλία των πολιτών χαιρέτισαν οι Νίκος Περιστιάνης, πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Σόλων Κασίνης, πρώην Διευθυντής Ενέργειας Υπ. Εμπορίου και Σύμβουλος για Ενεργειακά Θέματα, Κρις Σωφρονίου, πρόεδρος Κινήματος Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γιάννος Κάννας πρόεδρος Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών «ΖΥΓΟΣ», Χρήστος Ιακώβου διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Γιώργος Κέντας πανεπιστημιακός – πολιτικός Επιστήμονας, και Άθως Κοιρανίδης σύμβουλος επιχειρήσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: