Η Μ. Δαμανάκη επιθυμεί δεύτερη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή




Την επιθυμία της να παραμείνει για μια νεα θητεία στην Κομισιόν εκφράζει, με συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, η Μαρία Δαμανάκη.

Αναφέρει πως μια δεύτερη θητεία για Έλληνα Επίτροπο αναβαθμίζει τον στόχο, για το χαρτοφυλάκιο, που θα αναλάβει η χώρα. Σημειώνει πάντως, πως δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό ούτε με τον αντιπρόεδορ της κυβέρνησης και προσθέτει: ” Ό,τι και αν γίνει είμαι περήφανη για τη δουλειά μου”.

Σε ότι αφορα τις Ευρωεκλογές η κ. Δαμανάκη τονίζει ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσει ” αν η χώρα θα υπερβεί οριστικά την παρακμή επενδύοντας θετικά στις αιματηρές θυσίες των πολιτών ή θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μυθολογικού Σίσυφου που ανεβοκατεβάζει την πέτρα. Προσωπικά, εμπιστεύομαι το αίσθημα αυτοσυντήρησης των Ελλήνων πολιτών”.

Στην ερώτηση εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τι περιθώρια έχει γαι αλλαγές στις συμφωνίες η ελληνίδα Επίτροπος σημειώνει: ” Αν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμέινει στην ευρωζώνη, ο βασικός πυρήνας των υποχρεώσεων έχει αυτονόητη συνέχεια”. Υπογραμμίζει ακόμη ότι με την έξοδο στις αγορές ” το ελληνικό grexit τελείωσε και συμβολικά. Η ευρωζώνη κλείνει μια περίοδο δύσκολη”.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: