Η κοροϊδία πάει σύννεφο: Κάθαρση και τιμωρία για την οικονομία, ζητούν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ




Ρεπορτάζ www.philenews.com, www.mignatiou.com

Λευκωσία: Συγκλίνουσες απόψεις ως προς τις προϋποθέσεις που επιβάλλεται να τεθούν προκειμένου να δημιουργηθεί στέρεη βάση για την επανεκκίνηση της οικονομίας διατύπωσαν, με χθεσινές χωριστές δηλώσεις τους, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος και ο ηγέτης του μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού μίλησαν χθες για την ανάγκη επιβολής κάθαρσης στα ζητήματα της οικονομίας όπως επίσης και για την ανάγκη τιμωρίας των ενόχων, που με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν την εθνική οικονομία στη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι χωρίς κάθαρση και τιμωρία δεν μπορεί να επιτευχθεί η έξοδος από την κρίση. Ο δε κ. Κυπριανού σχολίασε πως η μπάλα βρίσκεται στα πόδια της κυβέρνησης, να κάμει πράξη αυτά που λέει για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για την κατάσταση της οικονομίας. Είναι όμως προφανές ότι αμφότεροι φωτογραφίζουν διαφορετικά πρόσωπα ως προς τις ενοχές και τις ευθύνες που επωμίζονται για την καταβαράθρωση της οικονομίας.

Αναλυτικά, χωρίς την κάθαρση και με την ατιμωρησία να επικρατεί ακόμη, μετά από 14 μήνες, «δεν βοηθάμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκεπτόμενος τη Λάρνακα μαζί με υποψήφιους ευρωβουλευτές  του κόμματός του. Πρέπει, είπε, «να υπάρξει κάθαρση και να συνοδευτεί με οικονομικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο. Δεν θα μπω στην λογική των ευθυνών, αλλά στη θερμότατη έκκληση προς όλες τις Αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες».

«Η πορεία εξόδου από τη μεγάλη κρίση», πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, «διέρχεται μέσα από την κάθαρση και την τιμωρία αυτών που εγκλημάτησαν κατά της κοινωνίας».

“Για να μπορέσουμε όμως να φύγουμε από την ύφεση και να πάμε στην ανάπτυξη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «υπάρχουν κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως είναι να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στο σύστημα με την κάθαρση και την τιμωρία των ενόχων του οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του λαού μας».

Από δικής του πλευράς ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του στην Αραδίππου, όπου βρέθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, τόνισε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει για την οικονομική κρίση. Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση «γιατί θεωρώ πως υπάρχει κλίμα που επιτρέπει να αναπτύσσεται ένας διάλογος και αυτό είναι το πιο σημαντικό, δηλαδή να μάθουμε να συζητούμε πολιτισμένα με επιχειρήματα, ήρεμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Λυπούμαι να πω, δυστυχώς, ότι με τον τρόπο που λειτούργησε η προηγούμενη αντιπολίτευση τα τελευταία πέντε χρόνια, καλλιέργησε φανατισμό στην κοινωνία, γεγονός που δεν επέτρεψε να διεξάγεται ένα πολιτισμένος διάλογος».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου για την ανάγκη ενότητας και κάθαρσης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «η κάθαρση είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας, όμως κάθαρση πραγματική, να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι για τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας και να δούμε πώς καταφέρνουμε μέσα από τις νομικές διαδικασίες να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και όπου πραγματικά ανήκουν».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: