Οι υποβρύχιες έρευνες για το Μπόινγκ 777 θα επεκταθούν και θα διευρυνθούν




Οι υποβρύχιες έρευνες για την ανεύρεση του Boeing 777 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό θα ενταθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ, διευκρινίζοντας ότι δεν θεωρεί πιθανόν ότι συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας.

“Σε αυτό το στάδιο δεν είναι πιθανόν να βρούμε συντρίμμια του αεροσκάφους στην επιφάνεια του ωκεανού”, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σίδνεϊ. Επειτα από την παρέλευση περισσοτέρων των πενήντα ημερών “τα περισσότερα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα έχουν απορροφήσει νερό και θα έχουν βυθιστεί”, είπε.

“Θα πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επιλύσουμε το μυστήριο”, δήλωσε ο Τόνι Αμποτ παραδεχόμενος ωστόσο ότι είναι πιθανόν να μην βρεθεί ποτέ τίποτε από το Boeing 777.

Στο εξής, οι υποβρύχιες έρευνες θα ενταθούν και θα επεκταθούν εν ανάγκη στο σύνολο της ζώνης η οποία εκτείνεται σε μήκος 700 και πλάτος 80 χιλιομέτρων, είπε αναφερόμενος στην θαλάσσια περιοχή που έχει προσδιοριστεί με βάση τις τελευταίες δορυφορικές καταγραφές της πορείας του αεροσκάφους και τον εντοπισμό σημάτων που πιθανώς προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά, οι μπαταρίες των οποίων έχουν πλέον εκπνεύσει.

Το βαθυσκάφος Bluefin-21, οι έρευνες του οποίου σε μία ακτίνα 400 χιλιομέτρων γύρω από τις ηχητικές εκπομπές που πιθανώς προσδιόριζαν τη θέση των μαύρων κουτιών δεν απέδωσαν, θα συνεχίσει την αποστολή του, ωστόσο οι αρχές της Αυστραλίας προσανατολίζονται προς την χρησιμοποίηση και ιδιωτικών εταιρειών έρευνας για την ενίσχυση της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, AFP, REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: