Η απουσία ενότητας πλήττει το εθνικό συμφέρον




Η 21η Απριλίου 1967 έμελλε να έχει δραματικές συνέπειες με αποκορύφωμα το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επισημαίνοντας ότι φέτος συμπληρώνονται  47 χρόνια από την κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, την πραξικοπηματική ανάληψη της εξουσίας από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που επέφερε μεγάλα δεινά στον ευρύτερο Ελληνισμό, αλλά και ειδικότερα στην Κύπρο.

“Η ιστορία διδάσκει ότι η απουσία ενότητας και οι εθνικοί διχασμοί πλήττουν ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον και μόνο δεινά επιφέρουν στην πατρίδα”. Αποτελεί χρέος όλων μας, στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, να συνεχίσουμε τον αγώνα για προάσπιση της δημοκρατίας και για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, τονίζει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καλούν όλους σε ενότητα, συστράτευση δυνάμεων και συσπείρωση με μοναδικό γνώμονα το καλό της πατρίδας μας και του λαού της, καταλήγει ο Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: