Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αύριο σύμφωνα με Ρόιτερς και Βρετανούς




Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, για αύριο Πέμπτη, προαναγγέλλει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο τρεις διαφορετικές πηγές, τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζε.

Η έκδοση, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, θα αφορά ποσό έως και 2,5 δισ. ευρώ, και “θα συνιστά μεγάλη επιτυχία εάν το κουπόνι (επιτόκιο) είναι κάτω από 5,3%”, σημείωσε αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το διεθνές πρακτορείο.


ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Σειρά δημοσιευμάτων, με αφορμή την αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, φιλοξενούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρει ως επικείμενη την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επιστρέφει αποτελεί καλή είδηση και για την περιφέρεια (της Ευρωζώνης) γενικά» δήλωσε ένας επενδυτής, ενώ η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 5,995%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2010. «Έναν χρόνο πριν θα ήταν αδιανόητο για την Ελλάδα να εκδώσει ομόλογα στις αγορές. Τώρα, αυτό είναι πραγματικότητα» δήλωσε στέλεχος της τράπεζας ING.

Η έκδοση ομολόγων από την Ελλάδα θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο στην αποκατάσταση της φήμης της, μετά από μία μεγάλη κρίση χρέους που άφησε τη χώρα εκτός των αγορών ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος, η Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα λεπτομέρειες της πρώτης έκδοσης μακροπρόθεσμου ομολόγου μετά το πρόγραμμα διάσωσής της πριν από τέσσερα χρόνια.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μια κίνηση-κλειδί που θα δείξει ότι η οικονομία, η οποία επλήγη σοβαρότατα από την κρίση, είναι και πάλι καλοδεχούμενη από τους επενδυτές» αναφέρει σχόλιο του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNBC. Η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει σε δημοπρασία 5ετών ομολόγων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα από διεθνείς επενδυτές αναμένεται να είναι ισχυρή, σύμφωνα με το CNBC.

Το να μπορέσει να δημοπρατήσει ομόλογα αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι επιστροφής της εμπιστοσύνης στη χώρα, η οποία πριν από λιγότερο από δυο χρόνια έμοιαζε να είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αναφέρει το σχόλιο.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: