Επεισόδια στην Άγκυρα έξω από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο




Πιεσμένο νερό έριξε η αστυνομία στους οπαδούς του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) διαμαρτυρόμενοι για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε από χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία του YSK έπειτα από την απόφαση του CHP να υποβάλει ένσταση στο εκλογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος της αντιπολίτευσης Γκιοκχάν Γκιουνάιντιν διαπίστωσαν παρατυπίες σε 150 κάλπες. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κάλπες που το CHP λάμβανε 180, 190 και 210 ψήφους καταγράφονταν ως ψήφοι άλλου κόμματος με αποτέλεσμα να επηρεαστούν γύρω στις 30 με 34 χιλιάδες ψήφου.  

Σε συνέντευξή Τύπου ο υποψήφιος του CHP στην Άγκυρα Μανσούρ Γιαβάς δήλωσε ότι οι πολίτες της Άγκυρας πιστεύουν πως έχουν αμαυρωθεί οι εκλογές. “Εμείς πιστεύουμε ότι παρά τα όσα έγιναν κερδίσαμε τις εκλογές. Με λίγα λόγια δεν θα επιτρέψουμε να μας κλέψουν τις ψήφους”. Ανέφερε πως αν απορριφθεί το αίτημά τους για επανακατραμέτρηση θα προσφύγουν ακόμη και στο Ανώτατο Δικαστήριο.  

Πάντως συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο υποψήφιος του ΑΚΡ στην Άγκυρα Μελίχ Γκιοκσέκ ο οποίος δήλωσε ότι και το δικό του κόμμα ενίσταται καθώς διαπίστωσαν ότι θα έπρεπε να είχαν λάβει 70 χιλιάδες ψήφους παραπάνω. “Θα αυξήσουμε τη διαφορά μεταξύ μας”, είπε ο Μελίχ Γκιοκσέκ.  

Ο υποψήφιος του ΑΚΡ κατηγόρησε επίσης το κόμμα της αντιπολίτευσης ότι βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. “Έπειτα από αυτή την ήττα το είχα υποθέσει ότι θα προκαλούσαν επεισόδια στους δρόμους”, είπε ο Μελίχ Γκιοκσέκ, προσθέτοντας ότι η συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη το έχει αποδείξει αυτό. Είπε ότι υπεύθυνοι για τα επεισόδια είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο υποψήφιος του  CHP στην Άγκυρα Μανσούρ Γιαβάς.

ΠΗΓΗ: ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΥΠΕ, CNA – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΠΕ, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: