Επαφές για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ουκρανίας στην Washington




Τις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, το θέμα των τελωνειακών δασμών σε ουκρανικά προϊόντα και μια σειρά άλλων ζητημάτων συζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, με τον Ουκρανό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, Πάβλο Σερεμέτα.

Η συνάντηση έγινε στην Ουάσιγκτον, όπου ο κ. Μηταράκης εκπροσωπεί την Ελλάδα στην ετήσια εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και με την ιδιότητα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικού Εμπορίου.

Όπως αναφέρεται, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η επικείμενη έγκριση του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για τη μείωση των τελωνειακών δασμών σε προϊόντα προέλευσης από την Ουκρανία, καθώς και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ουκρανίας να σταθεροποιήσει την Οικονομία της και ως Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέχεια και των συζητήσεων που έλαβαν χώρα κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου στην Αθήνα, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην υιοθέτηση του Κανονισμού για τη μείωση των τελωνιακών δασμών σε προϊόντα προέλευσης Ουκρανίας».

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: