Δύο δις ευρώ αναμένεται να δανειστεί η Ελλάδα




Δύο δις ευρώ σχεδιάζει να δανεισθεί η Ελλάδα από τις αγορές, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, υποστηρίζει οι Nikos Chrysoloras και Rebecca Christie σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα στο BLOOMBERG με τίτλο «Greece Said to Plan 2 Billion-Euro Bond Sale in Market Return».

Η απόφαση για τα δύο δις έχει ήδη ληφθεί και αυτό που απομένει είναι ο προσδιορισμός της ημερομηνίας, ανέφερε ο ένας Έλληνας αξιωματούχος, ενώ ο άλλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω δανεισμού αργότερα.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε χθες ότι «μια μικρή έκδοση τριετών ή πενταετών τίτλων, το πρώτο εξάμηνο του έτους, κάποια στιγμή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, θα συμβάλλει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας».

Η ακριβής χρόνος έκδοσης των ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές και σίγουρα θα πραγματοποιηθεί μετά την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση για την αποδέσμευση της δόσης των 6,3 δις ευρώ, που ενέκρινε χθες το Eurogoup. Θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και δύο πρόσθετες δόσεις του ενός δις ευρώ.

Αξιωματούχος της Τρόικα επιβεβαίωσε ότι η έκδοση ομολόγων, ύψους 2 δις ευρώ, αποτελεί μέρος των σχεδίων που συζητούνται σήμερα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων θα αποτελούσε ένα «εξαιρετικά σημαντικό βήμα» δήλωσε ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ, Brian Hayes, κάνοντας λόγο «για μια ολοένα ισχυρότερη πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα στις αγορές ομολόγων».

Ο Γιώργος Λινάτσας, διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού παραρτήματος της Axia Ventures δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων σε 30 με 40 ημέρες.

http://www.businessweek.com/news/2014-04-01/greece-government-said-to-plan-2-billion-euro-bond-sale

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: