“Διάλογος” Πούτιν-Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις σε ΗΠΑ και Ρωσία




Η κυβέρνηση της Ρωσίας ελέγχει τις επικοινωνίες πολιτών στο πλαίσιο εγκληματικών ερευνών όμως δεν γίνονται παρακολουθήσεις σε “μαζική κλίμακα”, υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας σε ερώτηση του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι “σε μια μη ελέγξιμη κλίμακα σίγουρα δεν το επιτρέπουμε αυτό και ελπίζω ότι ποτέ δεν θα το επιτρέψουμε” στην ερώτηση του πρώην συμβούλου της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τηλεοπτικής συνέντευξης του Ρώσου προέδρου, στην οποία δέχεται ερωτήσεις από πολίτες.

“Έχω εργαστεί στην KGB και εσείς στην NSA, οπότε μπορώ να μιλήσω ως ένας επαγγελματίας προς έναν άλλο” σημείωσε και πρόσθεσε: “Βάσει του ρωσικού νόμου χρειάζεται δικαστική απόφαση, για να παρακολουθήσουμε κάποιον. Δεν διαθέτουμε ένα σύστημα μαζικών παρακολουθήσεων και δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο βάσει της νομοθεσίας μας”.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι για να υποστηριχθεί μια τέτοια ενέργεια χρειάζονται τεχνολογικά μέσα και αρκετά χρήματα, τα οποία δεν διαθέτει η Ρωσία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: