Boeing 777: Σε ποιον τηλεφώνησε ο συγκυβερνήτης λίγο πριν εξαφανιστεί το αεροσκάφος;




Νέα δεδομένα στο θρίλερ με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines προσθέτει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «New Straits Times» η οποία υποστηρίζει ότι μετά την ξαφνική στροφή που έκανε το αεροσκάφος και λίγο πριν χαθεί η επαφή του με τους δορυφόρους και τα ραντάρ, φέρεται να έγινε μια κλήση από το κινητό τηλέφωνο του συγκυβερνήτη.

Σύμφωνα με την «New Straits Times», πηγές που δεν κατονομάζονται δήλωσαν πως το Boeing 777 πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος ώστε να εντοπίσει το τηλεφωνικό σήμα ένας πύργος τηλεπικοινωνιών κοντά στην Πενάνγκ της Μαλαισίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η κλήση -η οποία τερματίσθηκε ξαφνικά- προερχόταν από το κινητό τηλέφωνο που ανήκει στον 27χρονο συγκυβερνήτη του Boeing, Φαρίκ Αμπντούλ Xαμίντ, αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο πύργος τηλεπικοινωνιών έπιασε την κλήση που προσπαθούσε να κάνει (ειδικοί λένε ότι στα 7.000 πόδια είναι δυνατόν να συνδεθεί ένα κινητό με πύργο τηλεπικοινωνιών). Το ότι η κλήση διακόπηκε, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος απομακρυνόταν γρήγορα από τον πύργο και δεν βρισκόταν ακόμη υπό την κάλυψη του επόμενου», φέρεται να δήλωσε η πηγή. Άλλες πηγές διευκρινίζουν πως το τηλέφωνο του Φαρίκ είχε «αποσυνδεθεί» πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

«Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το τηλέφωνο τίθεται εκτός λειτουργίας. Σε κάποιο σημείο πάντως, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα ανάμεσα στο Ιγκάρι και το σημείο κοντά στην Πενάνγκ, η γραμμή επανασυνδέθηκε», δηλώνουν οι πηγές, εξηγώντας πάντως ότι «μια επανασύνδεση» δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έγινε κλήση, αλλά μπορεί απλώς να είναι αποτέλεσμα του ότι το τηλέφωνο τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.

Οι άνθρωποι που μίλησαν στην εφημερίδα δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψουν σε ποιον προσπαθούσε να τηλεφωνήσει ο συγκυβερνήτης. Πάντως όπως δήλωσε ένας ξάδερφος του Φαρίκ, ο τελευταίος είχε πολύ στενή σχέση με τη μητέρα του. «Αν ο Φαρίκ μπορούσε να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν εξαφανισθεί το αεροπλάνο, θα το έκανε σ’ εκείνη» δήλωσε ο 18χρονος Νουρσιαφικάχ Καμαρουντίν.

Οι ερευνητές εξετάζουν τα νέα στοιχεία προκειμένου να συμπληρώσουν το παζλ, ώστε να καταλήξουν στο τι μπορεί να συνέβη στην μοιραία πτήση της Malaysia Airlines, γράφουν οι «New Straits Times» .

Το Boeing με 239 επιβαίνοντες και προορισμό το Πεκίνο, χάθηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.

Διαβάστε ακόμη: Σε οριακό σημείο οι έρευνες για το Βoeing- «Σβήνει» το σήμα από το μαύρο κουτί

ΠΗΓΗ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: