Μπαλτάκος: Δική μου πρωτοβουλία οι επαφές με τους χρυσαυγίτες




Την προσωπική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στο γραφείο του στη Βουλή με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους είχε επαφή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έδωσε σήμερα ο Τάκης Μπαλτάκος, ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Καλλιόπης Νταγιαντά. Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης διαχώρισε τις επαφές που είχε με οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη στρατηγική του μεγάρου Μαξίμου και μιλώντας με δημοσιογράφους είπε:

Τ. Μπαλτάκος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τυφλή. Ήταν ένας ρόλος που είχα αναλάβει.

Δημ.: Σας τον είχε αναθέσει κάποιος αυτό τον ρόλο;

Τ. Μπαλτάκος: Όχι ήταν ένας ρόλος, που τον είχα αναλάβει μόνος μου.

Ο ίδιος είπε πως είχε διαφωνήσει με τον τρόπο που χειριζόταν η κυβέρνηση το θέμα της Χρυσής Αυγής και τόνισε: “Πριν βγουν τα στοιχεία είχα διαφωνία για τον τρόπο χειρισμού του θέματος. Όταν όμως βγήκαν πώς μπορούσε κάποιος να μιλά για πολιτική δίωξη;”

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου απάντησε στους δημοσιογράφους και για το αξιόποινο των πράξεων του Ηλία Κασιδιάρη και σε σχετικό ερώτημα είπε: “Βεβαίως και θέλω να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης”. Ο ίδιος είπε πως δεν γνώριζε για την παράνομη  βιντεοσκόπηση και ότι η συνάντηση δεν ήταν κρυφή αλλά αντιθέτως οι πόρτες του γραφείο του ήταν ανοιχτές.

Ο πρώην γγ της κυβέρνσης πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι μετά τη συνάντησή του με τον Ηλ. Κασιδιάρη τον Οκτώβριο συνάντησε ξανά ορισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως τους εξήγησε ότι δεν υπάρχει σκευωρία εναντίον του και τους συμβούλευσε να σταματήσουν να βλέπουν φαντάσματα. Ο κ. Μπαλτάκος εξερχόμενος του γραφείο του εισαγγελέα αρκέστηκε να δηλώσει ότι ήταν, είναι και θα είναι Νέα Δημοκρατία.

Ερευνα και για τη φωτογραφία του υιού Μπαλτάκου στο γήπεδο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας, που φέρεται να απεικονίζει το γιο του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου να κρατάει αναμμένο δαυλό σε γήπεδο, γράφει το ΕΘΝΟΣ στην ιστοσελίδα του.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας, ζητείται να διαπιστωθεί αν το πρόσωπο που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία είναι πράγματι ο υιός Μπαλτάκος, καθώς επίσης και να εξακριβωθεί σε ποιον αγώνα ελήφθη αυτή η φωτογραφία.

Στόχος να προσδιοριστεί αν το συμβάν έγινε σε εποχή που δεν υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα, οπότε αρμοδιότητα για τυχόν παραβάσεις του αθλητικού νόμου θα έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το υλικό θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ναυτοδικείου για τις δικές του ενέργειες. Σημειώνεται ότι η ρίψη φωτοβολίδων μέσα σε αθλητικούς χώρους απαγορεύεται από το νόμο.

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL, ΕΘΝΟΣ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: