Απαράδεκτη πράξη η σύλληψη της δημοσιογράφου Δέσποινας Κονταράκη




«Είναι απαράδεκτο για ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις.  Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινας Κονταράκη (μεγάλη φωτογραφία).

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου” Δέσποινα Κονταράκη, για άρθρο που δημοσιεύθηκε στο κυριακάτικο φύλλο του “Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής”.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το οποίο, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, δεν άρεσε στη βουλευτή, η οποία θεωρεί ότι τη θίγει. Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” αναζητούνται για να συλληφθούν για τον ίδιο λόγο και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας Αλέξης Σκαναβής.

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο.

Λίγο μετά τη σύλληψη της, δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα, μετά την απολογία της η δημοσιογράφος να αφεθεί ελεύθερη. Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι η μήνυση που έχει υποβάλει η κ. Μακρή στρέφεται, εκτός από τους δύο δημοσιογράφους και τον εκδότη της εφημερίδας, και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για ανάλογο δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Κώστας Τομαράς, ANA-MPA

MAKRH-RAXHL01-07APRIL2014

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: