Άγγιγμα Ελληνικής Παράδοσης στην ελληνική κοινότητα Τορόντο
Εκατόν δέκα άτομα, εκ των οποίων, παιδιά, νέες, νέοι και ηλικιωμένοι, θα παρελάσουν με παραδοσιακά κοστούμια στην μεγάλη γιορτή της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την Κυριακή 4 Μαίου στις 4 το απόγευμα.

Η εκδήλωση με τίτλο «Το Αγγιγμα της Ελληνικής Παράδοσης» θα περιλαμβάνει επίδειξη παραδοσιακών στολών με τους ανάλογους χορούς που προέρχονται από Αττική, Κόρινθο, Λευκάδα, Κύθηρα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Πήλιο, Θράκη, Μακεδονία, Λέρο, Νάξο, Σάμο, Λέσβο, Κρήτη, Ρόδο, Κάλυμνο, Καππαδοκία, Κάτω Παναγιά. Πάρο Νίσυρο, Ικαρία, Πελοπόνησο και Στερεά Ελλάδα.

Τα κοστούμια ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή της καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεάτρου «Νεφέλη» Νάνσυς Αθαν-Μυλωνά και περιλαμβάνουν παραδοσιακές φορεσιές και κοσμήματα της Ελληνικής παράδοσης.

Οπως είπε στο ΑΜΠΕ, η Νάνσυ Αθαν Μυλωνά: «Αυτά τα κοστούμια τα έχω συλλέξει μετά από χρόνια αναζήτησης και έρευνας στην Ελλάδα του 70 όταν έκανα τις σπουδές μου πάνω στη φολκλορική ιστορία της χώρας. Πρόκειται για αυθεντικές στολές των διαφόρων τόπων τις οποίες αγόρασα και τις κρατώ ως πολύτιμο φυλαχτό της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

Η παράσταση με τα κοστούμια θα περιλαμβάνει τοπικούς χορούς και τραγούδια, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν ηλικία από 2 έως 75 ετών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Αντώνης Αρτεμάκης, υποστηρίζει ένθερμα κάθε αναφορά στην Ελληνική ταυτότητα και πολιτιστική κληρονομιά μέσα από εκδηλώσεις που ξεκινούν από την Κοινότητα και αγκαλιάζουν τον Ελληνισμό του Τορόντο και γενικότερα του Καναδά.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal