ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…




Χρόνια Πολλά και καλά. Με υγεία και Χαρά. Ανάσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο. Δύναμη και αισιοδοξία για να μπορούμε να ελπίζουμε. Και με την ευχή να μην ξαναγυρίσει η Τρόικα στην Ελλάδα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΑΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο
Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιόρτασαν οι ορθόδοξοι όλου του κόσμου την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Στην Αθήνα με πτήση από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως έφτασε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια «ταξίδεψε» σε όλη την χώρα.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σε όλες τις ενορίες, τόσο της Αθήνας, όσο και της περιφέρειας, ενώ την παράδοση τήρησαν στο Βροντάδο της Χίου με τον περίφημο ρουκετοπόλεμο, με χιλιάδες αυτοσχέδες ρουκέτες να εκτοξεύονται στον ουρανό του νησιού του Βορείου Αιγαίου σηματοδοτώντας την Ανάσταση.

Στο Κίεβο λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και το αναστάσιμο μήνυμα, οι καμπάνες του Καθεδρικού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κίεβο άρχισαν να χτυπούν, παίζοντας τον… εθνικό ύμνο της Ουκρανίας στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία, σε μια περίοδο που η ένταση στη χώρα, μεταξύ των ανατολικών και των δυτικών περιφερειών, κορυφώνεται.

Στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, ο πατριάρχης Κύριλλος ζήτησε από τα πλήθος να γονατίσει και γονάτισε ο ίδιος για μια προσευχή για την Ουκρανία.

«Πρέπει σήμερα να προσευχηθούμε για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην Ουκρανία, προκειμένου ο Κύριος να φέρει την ειρήνη στο ουκρανικό έδαφος (…), να βάλει τέλος στα σχέδια εκείνων που θέλουν να καταστρέψουν την Αγία Ρωσία» είπε ο Πατριάρχης.

«Αυτό έχει γίνει πολλές φορές στην ιστορία και κανείς δεν το κατάφερε ποτέ» προσέθεσε ο ίδιος σύμφωνα με το κείμενο και το βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Πατριαρχείου.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: