ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ: Πολιτικά κόμματα ή επιχειρήσεις;




Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ*

Η υπόθεση της Focus ήταν ένα κοινό μυστικό. Αποτελεί την επιτομή, το κλασικό παράδειγμα διαφθοράς και διαπλοκής. Όχι μόνο γιατί αφορά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα που δεσπόζουν και κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά, κυρίως, γιατί αποδεικνύει περίτρανα την διασύνδεση μεταξύ των διεφθαρμένων πολιτικών κομμάτων και της οικονομικής καταστροφής που έπληξε τον τόπο.

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να χρηματιστούν με τεράστια ποσά από την ίδια εταιρεία φάντασμα, η οποία διασυνδέεται από κάποιους και ειδικά από βουλευτές του ΑΚΕΛ, με τον Βγενόπουλο. Από τη ίδια εταιρεία που πλήρωσε ακόμα 1 εκατομμύριο Ευρώ για τις «υπηρεσίες» του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Είναι φανερό ότι η Focus χρησιμοποιήθηκε ως βαποράκι πολιτικού χρήματος και δωροδοκιών. Εκτός εάν πιστεύει κανένας ότι για αυτές τις χορηγίες δεν υπήρξαν ανταλλάγματα. Το γεγονός ότι οι έρευνες δεν έχουν καν αγγίξει τον κο Βγενόπουλο ομιλεί από μόνο του.

Τα χρήματα που ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έλαβαν δεν ήταν χρήματα του κ. Ζολώτα. Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μέρος από τις οικονομίες των καταθετών της Λαϊκής που η τράπεζα χορηγούσε ως «δανεικά και αγύριστα» σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους που εξαγόραζαν την σιωπή και την εύνοια των δύο μεγάλων κομμάτων με αντάλλαγμα την επιχορήγηση της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Και ενώ αποκαλύπτονται όλα αυτά ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στήνουν εξεταστικές επιτροπές για να τιμωρηθούν παραδειγματικά , δήθεν, οι ένοχοι. Είναι τα ίδια αυτά κόμματα που καθημερινά δηλώνουν διά των εκπροσώπων τους, με τον μεγαλύτερο στόμφο, πως το μαχαίρι θα πρέπει να φθάσει στο κόκαλο. Βουτηγμένα στην σήψη και την διαφθορά με το ένα σκάνδαλο να αναδεικνύεται πριν να κοπάσει το προηγούμενο, τουλάχιστον ας μην παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Οι ευθύνες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ για την μετατροπή του κράτους μας σε αποικία χρέους, βυθισμένη στην εξάρτηση, την ύφεση, την ανεργία και την δυστυχία δεν εξαντλούνται, τελικά, στην ανικανότητα, στην απρονοησία, στο ρουσφέτι και στην μικροπολιτική.

Η υπόθεση της Focus αποκαλύπτει πλέον ότι τα δύο κόμματα δεν ήταν μόνο ανίκανα να κυβερνήσουν αλλά επίσης διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα με τους καταστροφείς του τόπου. Συνεργοί στην διάλυση της οικονομίας μας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εξαθλίωση του λαού μας και την είσοδο της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης.

Σήμερα έρχονται να μας πουλήσουν το ξαναζεσταμένο φαγητό του 2004 και μας υπόσχονται πως η ‘λύση’ θα φέρει ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ανάπτυξη αυτοί που ευθύνονται για ότι πιο παρακμιακό και αντιαναπτυξιακό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν κοινά πέραν του Κυπριακού. Τα παίρνουν και όταν τα παίρνουν τα παίρνουν χοντρά.

Ο λαός δικαίως έχει χάσει την ελπίδα του για τιμωρία των ενόχων. Ο ΔΗΣΥ κυβερνά και μαζί με το ΑΚΕΛ έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή. Πρέπει ο λαός όμως να αντιληφθεί πως μπορεί η απόφαση αν θα οδηγηθούν στην φυλακή οι ένοχοι να ανήκει στο πολιτικό κατεστημένο αλλά η απόφαση αν θα οδηγηθούν κάποιοι στο σπίτι τους και να μας αδειάσουν την γωνιά ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν και μπορεί να το κάνει με την ψήφο του.

Και αυτό θα είναι η αρχή.

Ο Ανδρέας Αποστόλου είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Συμμαχίας Πολιτών – www.andreasapostolou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: