Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank




Μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η Eurobank Ergasias εξασφάλισε σχεδόν το ήμισυ του ποσού των €3 δις που χρειάζεται για να καλύψει το έλλειμμα στο ισοζύγιο της, ανακοίνωσε χθες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναφέρει η Nektaria Stamouli σε ανταπόκριση από την Αθήνα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Greek Lender Eurobank Ergasias Raises EUR1.3 Billion».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, το ελληνικό ΤΧΣ επισημαίνει ότι μια ομάδα επενδυτών – συμπεριλαμβανομένου του καναδικού επενδυτικού ομίλου Fairfax Financial Holdings και των Capital Research and Management Co., Fidelity Management and Research Co., Wilbur Ross & Co., Mackenzie Financial Corp. και Brookfield International Bank Inc. – δεσμεύτηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 47%, προσφέροντας €1.3 δις.

Παράλληλα, την επόμενη Τρίτη 22/4, το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, αναμένεται να επιβεβαιώσει σχέδιο για την κάλυψη ελλείμματος ύψους περίπου €2.3 δις στο ισοζύγιο της. Στην ανταπόκριση σημειώνεται επίσης ότι, αν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται και αναμένεται να φθάσουν στο απόγειό τους στα τέλη του 2014, φαίνεται ότι αποδίδουν οι προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών να συγκεντρώσουν νέους πόρους από ξένους επενδυτές.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20140415-707905.html?KEYWORDS=Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: