Τρομοκρατική ενέργεια; Μηχανικό πρόβλημα; ‘Η κάτι άλλο…




Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο Μέγκα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφη και με την κυβέρνηση της Μαλαισίας και με την βρετανική εταιρεία Immersat η οποία είναι αυτή που έκανε τους υπολογισμούς για τη θέση του Μπόινγκ 777 με βάση πληροφορίες από δορυφόρους.

Η κ. Μαρί Χάρφ είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες θα αναλύσουν τα ευρύματα με δικά τους μηχανήματα για να καταλήξουν σε μία ανεξάρτητη επιβεβαίωση ή όχι της ανακοίνωσης της κυβέρνησης. Το βασικό πρόβλημα, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, είναι ότι οι Αμερικανοί δεν δέχονται τα ευρύματα επειδή δεν υπάρχει μαύρο κουτί, δεν υπάρχουν συντρίμια ούτε νεκροί.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος είπε στο Μέγκα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες θέλουν να εξετάσουν όλο το υλικό, τον τρόπο με τον οποίο κατέληξαν οι Μαλαισιανοί στα συμπεράσματά τους, θέλουν να κάνουν τα δικά τους μαθηματικά για να δουν αν θα καταλήξουν στα ίδια συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή, είπε, συνεχίζουμε την αναλυση. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ρωτήσαμε την κ. Χάρφ που στοχεύουν οι αμερικανικές έρευνες. Είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι ατύχημα από μηχανικό πρόβλημα, είναι κάτι άλλο;

Και απάντησε ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει τα ηνία της έρευνας, όχι οι Αμερικανοί. Ψάχνουν μία ποικιλία πιθανών σεναρίων για το πως αυτό το αεροπλάνο κατέληξε στο κέντρο του ινδικού Ωκεανού. Δεν έχω πληροφόρηση, τόνισε, εάν έχουν καταλήξει στο ένα ή στο άλλο σενάριο. Ξέρω, είπε, ότι υπάρχουν πολλές φήμες.

Σε άλλο ερώτημα εάν το FBI κάνει ανεξάρτητη έρευνα, η κ. Χάρφ είπε ότι σίγουρα συνεργάζεται με τι αρχές της Μαλαισίας. Αλλες πηγές ειπαν ότι το FBI κάνει ανεξάρτητη έρευνα και σύντομα θα παρουσιάσει τα δικά της συμπεράσματα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: