Την Κυριακή η παρέλαση στη Μελβούρνη για την 25η Μαρτίου




Ο Ελληνισμός της Μελβούρνης θα τιμήσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, με την καθιερωμένη παρέλαση στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης, την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Κώστας Νικολόπουλος, «χιλιάδες Ελληνόπουλα θα παρελάσουν και φέτος, προσδίδοντας στην εκδήλωση χρώμα, παλμό και ζωντάνια και στους γονείς και τους προγόνους τους τη διαβεβαίωση, ότι αποτελούν τη φυσική συνέχει του Ελληνισμού στην ακριτική Αυστραλία. Η γαλανόλευκη θα κυματίσει και φέτος στο κέντρο της Μελβούρνης και οι πολύχρωμες ελληνικές στολές θα αποσπάσουν και φέτος το θαυμασμό της πολυπολιτισμικής Αυστραλίας».

Τον χαιρετισμό της ημέρας θα λάβουν ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας Dennis Napthine, ο αρχηγός πολιτειακής αντιπολίτευσης Daniel Andrews, αντιπρόσωποι του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, o υφυπουργός Αποδήμων ‘Ακης Γεροντόπουλος ο οποίος φθάνει το Σάββατο στη Μελβούρνη, οι Επίσκοποι Δέρβης Ιεζεκιήλ και Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπος Δαφαράνος, ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές, Έλληνες και Ελληνίδες, δήμαρχοι της Μελβούρνης.

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: