Θωμόπουλος: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές




Το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα τριετή μη ασφαλισμένα ομόλογα με κουπόνι αξίας 5% που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει δημοσίευμα των FINANCIAL TIMES (“Robust Demand for Piraeus Bank Bond Offer»).

Κατά τον Άνθιμο Θωμόπουλο, διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας, πρόκειται για ‘ενδεικτική συναλλαγή’ και όχι για ‘προοπτική μεγάλου κέρδους’, καθώς η Τράπεζα χρειάζεται μια συμπαγή έκδοση και μια καλή επίδοση στη δευτερογενή αγορά, μετά από το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε αποκλειστεί από τις αγορές. Η Τράπεζα έχει στο ενεργητικό της τα €7.3 δις που έλαβε από την επανακεφαλαιοποίηση, ενώ με την έκδοση ομολόγων επιθυμεί να λάβει περί τα €1.75 δις, ώστε, μεταξύ άλλων, να αποπληρώσει τα €750 εκ. που έλαβε από το ελληνικό δημόσιο.

Ο κος  Θωμόπουλος ελπίζει ότι η έκδοση ομολόγων θα επιτρέψει στην Τράπεζα να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση σε μη ασφαλισμένη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση από τις αγορές. Για τα ομόλογα της Πειραιώς ενδιαφέρθηκαν οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και η HSBC. Παρόμοια σειρά ομολόγων θα ξαναεκδοθεί σε 12 μήνες από την Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες. Την είδηση φιλοξενεί και το BLOOMBERG (“Greece Recovery Gains Momentum in First Bank Bond Sale since ’09”), το οποίο κάνει λόγο για δρομολόγηση της επανόδου της Ελλάδας, η οποία σηματοδοτείται από την πώληση ομολόγων αξίας €500 εκ. από την Τράπεζα Πειραιώς.

Εξάλλου ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε πως η Ελλάδα θα προβεί στην πρώτη έκδοση ομολόγων σύντομα, πριν το Μάιο. Ο κος Χρυσοχοϊδης δήλωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε τον διαγωνισμό για την κατασκευή αεροδρομίου στην Κρήτη, την κατασκευή εθνικής οδού μεταξύ Κορίνθου και Πατρών και την ολοκλήρωση σιδηροδρομικής σύνδεσης ταχείας κυκλοφορίας έως το 2017.

http://www.ft.com/cms/s/0/4554d22e-aeb8-11e3-a088-00144feab7de.html?siteedition=uk

http://www.bloomberg.com/news/2014-03-18/piraeus-spurs-busiest-first-quarter-for-europe-junk-bond-sales.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: