Σκέφτονται, αλλά και φοβούνται, τα μέτρα εναντίον της Μόσχας




Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι έτοιμες να λάβουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας που θα ανακόπτουν τις προσπάθειες της τελευταίας δεκαετίας για ένταξη της Ρωσίας στο δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέρουν εν ενεργεία και πρώην Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με ανταπόκριση των Jay Solomon, William Mauldin και Carol E. Lee από την Ουάσιγκτον στη WALL STREET JOURNAL με τίτλο «West Readies Sanctions on Russia, Warily».

Τόσο η Ουάσιγκτον, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενέτειναν χθες τις προσπάθειές τους για την επιβολή κυρώσεων κατά του Προέδρου Πούτιν λόγω των ενεργειών του για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Πρόοδος υπήρξε επίσης χθες στις συζητήσεις που διεξάγονται εντός της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Στις αρνητικές συνέπειες ωστόσο μιας ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας καταγράφεται ο κίνδυνος διακοπής της συνεργασίας με το Κρεμλίνο σχετικά με την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, που αφορά στο λαθρεμπόριο όπλων, στην διάδοση των πυρηνικών όπλων, στο οργανωμένο έγκλημα και στα χρήματα από τα ναρκωτικά, ενώ θα μπορούσε να αντιστραφεί η ροή των χρημάτων προς τη Δύση.

Τους κινδύνους που θα προκύψουν από την μετατροπή της Ρωσίας, από εταίρο σε στόχο, επισημαίνουν διάφοροι πρώην και νυν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ σύμφωνα με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους τα πρώτα μέτρα κατά της Ρωσίας αναμένεται να εξαγγελθούν τις επόμενες ημέρες και θα στοχεύουν Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους που εποπτεύουν ή συμμετέχουν στην προσπάθεια του Κρεμλίνου για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304704504579433703420725802?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories&mg=reno64-wsj

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: