Συνάντηση Ντάουνερ – Μπαν κι-Μουν




Σύντομη διάρκειας ήταν η χθεσινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν με τον παραιτηθέντα ειδικό του σύμβουλο Αλεξάντερ Ντάουνερ. Όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή στα Ηνωμένα Εθνη, λόγω της αναχωρήσεως του Γενικού Γραμματέα για τη Μόσχα, η συνομιλία του με τον κ. Ντάουνερ ήταν ολιγόλεπτη και καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον κ. Ντάουνερ να του υποβάλει έκθεση στις αρχές του Μαρτίου και προ της ανακοίνωσης του διορισμού του στο Λονδίνου, με τις εισηγήσεις του για τις εξελίξεις στο κυπριακό, συμπεριλαμβανομένου και αν θεωρεί χρήσιμο το διορισμό αντικαταστάτη του, ή αν τα καθήκοντα καλύπτονται πλήρως από τη Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ απέφυγε να πει ο,τιδήποτε για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μπαν-Ντάουνερ, καθώς θεωρείται εσωτερική διαδικασία του ΟΗΕ.

Σήμερα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναμένεται να συνεχίσει τις αποχαιρετιστήριες συναντήσεις με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ κάποια στιγμή θα διεξαχθεί σύσκεψη στην παρουσία του βοηθού γενικού γραμματέα, Τζέφρι Φέλτμαν.

Θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη αργά το βράδυ. Ως γνωστόν αναμένεται στην Κύπρο στις 25 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΚΥΠΕ, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: