Σε κεφαλαιακή αύξηση προσβλέπει η Alpha




Τη χθεσινή ανακοίνωση της Alpha Bank ότι εκτιμά πως έφθασε στο απόγειο των μη εξυπηρετούμενων δανείων της, γεγονός που η ίδια θεωρεί ότι θα συμβάλλει στην προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την επικείμενη αύξηση – ύψους €1.2 δις – του μετοχικού της κεφαλαίου, προβάλλει ανταπόκριση από την Αθήνα των Nektaria Stamouli και Alkman Granitsas  στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Alpha Bank Eyes Capital Increase After Bad Loans Peak».

Όπως αναφέρει ο Δ. Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank σε σχετική ανακοίνωση, οι προσπάθειες της τράπεζας να διαχειριστεί τα καθυστερούμενα δάνειά της πρόσφεραν απτά αποτελέσματα καθώς αυτά μειώθηκαν, επιτρέποντας στην τράπεζα να προβλέψει περαιτέρω μείωση του κόστους κινδύνου εντός του 2014. Μετά από μια βαθιά, εξαετή κρίση, την κατάρρευση της φούσκας των ακινήτων, την απόσυρση των καταθετών και την αναδιάρθρωση εθνικού χρέους  ύψους €200 δις, οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να επιβιώσουν.

Πέρυσι, οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν  μέσω δανείου της ΕΕ, αλλά συνεχίζουν να διαθέτουν περίπου €70 δις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ. Παράλληλα, προσθέτει το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα, εκτίμηση της BlackRock Solutions για την Τράπεζα της Ελλάδος ανέφερε ότι η Alpha Bank αντιμετωπίζει έλλειμμα ύψους €262 εκατομμυρίων, για το λόγο αυτό η Alpha συγκάλεσε συνεδρίαση των μετόχων της για τις 28 Μαρτίου, προκειμένου να εγκριθεί κεφαλαιακή αύξηση ύψους €1.2 δις.

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304704504579431230563247624

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: