Σαμαράς: “Δεν πέρασε” του ΣΥΡΙΖΑ…
«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου. Δεν της πέρασε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο  ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού» καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος του από την συζήτηση της Ολομέλειας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι τρέμει στην δυνατότητα να ενημερωθεί επί της ουσίας ο ελληνικός λαός για το τριπλό εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, όπως είπε, που διαπράττεται με το νομοσχέδιο και ο υπουργός των Οικονομικών δεν θα έχει την στήριξη της εμπιστοσύνης των βουλευτών.

Το παρασκήνιο της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε ευρεία σύσκεψη κομματικών στελεχών και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ελήφθη η τελική απόφαση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι πρώτες σκέψεις γύρω από την τακτική που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, αντηλλάγησαν χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησε έντονη δυσφορία , όχι μόνο για την απόφαση της κυβέρνησης να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά και για το γεγονός, ότι το  θέμα των τραπεζών, μείζων για τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε τελείως υποβαθμισμένο από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς απέφευγε να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην βουλή.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα, πέρα από τα όσα δημόσια έθεσε ο κ. Τσίπρας, έγινε για μια σειρά λόγους, οι κυριότεροι εκ  οποίων είναι ότι πρέπει το θέμα των τραπεζών να αναβαθμιστεί στην δημόσια συζήτηση, ενώ τονίστηκε ότι αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας που δυσφορούν με την στάση του κ. Στουρνάρα θα ήταν δύσκολο να τον υπερασπιστούν κατά την σχετική συζήτηση.

Επίσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ήταν αναγκαίο να σταλεί ένα μήνυμα της βουλής προς τους δανειστές, ενόψει των συνεδριάσεων του Γιούρογκρουπ και του Εκοφίν, ότι δεν είναι δυνατό να αγνοούνται κορυφαία ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό και να θέτουν συνεχώς εκβιαστικές ημερομηνίες για την εκταμίευση των δόσεων, αλλά και νέους όρους.

Σε όλα αυτά, αναφέρει κομματική πηγή «θα έπρεπε να μπει ένα φρένο και αυτό μπορούσε να συμβεί με την πρόταση δυσπιστίας».

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο, ANA-MPA

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal