Regling: Η δόση ίσως την επόμενη εβδομάδα




Την πρόσφατη δήλωση του Klaus Regling, επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής στήριξης (EFSF) ότι τα πρώτα βήματα για να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση από το EFSF του εναπομείναντος ποσού των €10.1 δις προς την Ελλάδα ίσως πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, προβάλλει ανταπόκριση από τη Ρίγα των Juris Kaa και Matina Stevis.

Η ανταπόκριση δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «EFSF Funds for Greece May Begin To Be Cleared Next Week».

Ο κ. Regling μίλησε επίσης για τη συνεχιζόμενη αξιολόγηση από τους αξιωματούχους της τρόϊκας των προσπαθειών της Ελλάδας για συμμόρφωση προς τα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας ότι «εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα της αποτίμησης από την τρόϊκα και συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις, τότε θα σημειωθεί ταχεία  διανομή των πόρων προς την Ελλάδα».

Στην ανταπόκριση γίνεται επίσης αναφορά στην επίσκεψη που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα οι επιθεωρητές της τρόϊκας, με την εκτίμηση ότι επί του παρόντος υπάρχουν λιγοστές ενδείξεις για μια άμεση επίλυση των διαφωνιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των διεθνών πιστωτών τους. Ο επικεφαλής της EFSF ανέφερε επίσης ότι δεν αναμένει μεγάλες εκπλήξεις από τα συνεχιζόμενα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζικών συστημάτων στις πέντε χώρες που έχουν λάβει δάνεια από προγράμματα των EFSF και ESM (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρος).

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20140304-710047.html?KEYWORDS=Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: