Προετοιμασία για το επόμενο βήμα στο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας




Η Ελλάδα είναι έτοιμη να λάβει τη δέσμευση των αρχών της ευρωζώνης  ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα για την καταβολή ποσού ύψους €8.3 δις ως επόμενο βήμα  στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας, δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, αναφέρουν οι Rebecca Christie, Nikos Chrysoloras και Sandrine Rastello, σε άρθρο τους στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «Greece Said in Line for 8.3 Billion-Euro Aid Payment».

Η χώρα χρειάζεται το επιπρόσθετο αυτό ποσό για να αποφύγει τη χρεοκοπία τον ερχόμενο Μάιο, όταν η κυβέρνηση θα πρέπει να αποπληρώσει κρατικό χρέος ύψους €12.5 δις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την επόμενη δανειακή δόση κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και σκοπεύουν στην επίτευξη συμφωνίας κατά το β’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου, δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες στέλεχος της ευρωζώνης.

Ο αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε στο ύψος της δόσης, διευκρίνισε ωστόσο ότι το συνολικό ποσό θα καταβληθεί σε διάστημα αρκετών μηνών, μ΄ένα αρχικώς σημαντικό ποσό το οποίο θα ακολουθήσουν μικρότερες δόσεις.

Στο δημοσίευμα προβάλλεται επίσης η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, William Murray σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ότι θα υπάρξει εκ νέου κατανομή βοήθειας ανά δόσεις προς την Ελλάδα. «Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα αποδεσμευτεί όταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάϊο, αλλά υποθέτω ότι θα είναι υψηλότερο (σ.σ. απ’ ότι στο παρελθόν)», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

http://www.bloomberg.com/news/print/2014-03-27/greece-said-to-be-in-line-for-8-3-billion-euro-rescue-payment.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: