Που το πάει ο δήμαρχος της Κερύνειας;




Του Πάμπου Σ. Χατζηλαμπή

Για όσους δεν ξέρουν τον Παναγιώτη Ήφαιστο, επισημαίνω πως αυτός ο συνεπαρχιώτης (Λαπηθιώτης) καθηγητής είναι από τους λίγους έγκυρους και εξειδικευμένος στη στρατηγική επιστήμονες που υπάρχουν στον ελληνικό πνευματικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Χαίρομαι και σε συγχαίρω, Γιαννάκη Γαλακτίου, που για μια ακόμα φορά αποδεικνύεις πως υπάρχουν ακόμα Κερυνειώτες που δεν εφαρμόζουν το «πίστευε (αυτά που οι όποιοι επιτήδειοι θέλουν να ξέρεις και σου σερβίρουν) και μη ερεύνα», αλλά το «ερευνάτε (και μελετάτε στην πηγή τους με αφοσίωση και κατάρτιση ) τας γραφάς» για να «μάθεις απ΄ τους σπουδασμένους» κατά το καβαφικόν.

Ο (δήμαρχος) Καριόλου όμως, το βιολί του, Γιαννάκη… Κάθε μέρα και με περισσότερο φανατισμό υποδύεται ένα ρόλο που λες και έχει στόχο την επαλήθευση της αποδιδόμενης στον Λένιν θεωρίας περί «χρησίμων ηλιθίων» οι οποίοι βρίθουν στους κόλπους της αυτοαπροσδιοριζόμενης με τον επίπλαστο και παραπλανητικό όρο «εθνικοφρόνου» παράταξης…

Εκεί μέσα, ξέρεις, όλοι χωράνε: Από τους συνεργάτες των κατοχικών γερμανικών στρατευμάτων, τους δοσίλογους, τους μαυραγορίτες, τους κουκουλοφόρους των άγγλων, τους αγγλοθρεμμένους και αγγλόφωνους «Ε/Κ», τους υποτακτικούς της χούντας και όσους προ(σ)κάλεσαν την εισβολή/κατοχή της γης μας από την Τουρκία, τους υπηρέτες του Χάνυ και του Ανάν, μέχρι τα κολλητήρια των καραγκιόζηδων και των βεληγκέκαδων της υπαγορευμένης απ’ έξω πρόσφατης «κοινής δήλωσης».

Με τις γελοίες περισπούδαστες (…) «θεωρίες και αναλύσεις» του, υπαγορευμένες κανείς δεν ξέρει από ποια διεστραμμένα και τρικυμισμένα μυαλά, (με το αζημίωτο, άραγε;) ο Καριόλου συνεχίζει να χτίζει το «λούρουππα» και το τζακούζι (δεν είναι χωρίς περιεχόμενο η αναφορά αυτή) πριν μελετήσει το υπόβαθρο και σχεδιάσει τα θεμέλια και τον σκελετό του σπιτιού…

Αυτοσχεδιάζει, προχειρολογεί και αναμασά και μέχρι που μπερδεύει αυτά που οι εντολείς και η ημιμάθειά του κατεβάζουν στο κεφάλι του και επιμένει να προβάλλεται ως ο Μεσσίας σωτήρας της Κερύνειας.

Και μην μου πεις «εκλεγμένος» γιατί το άμεσο και άκρως διδακτικό ιστορικό και ταυτόχρονα εφιαλτικά καταστροφικό προηγούμενο ήταν ο επίσης εκλεγμένος Αδόλφος Χίτλερ. Ούτε να τον χαρακτηρίσεις «υπερκομματικό», γιατί οι μέρες και η πολιτεία του αλλού καταδεικνύουν.

Ελπίζω αυτή τη φορά, να μην τολμήσει (μια και σύντομα θα εμφανιστεί και στην Αθήνα κι έχουν γνώσιν πια οι φύλακες) να περιφρονήσει ή να λογοκρίνει ή να αποβάλει από την αίθουσα ή να διαγράψει από την δική του ιστοσελίδα των KG (που παραπλανητικά μας σέρβιρε ως πρωτοβουλία του Δήμου, αποκρύβοντας την πραγματικότητα) όσους αντιτίθενται στην πορεία προς την άβυσσο που θέλει να παρασύρει όχι μόνο τους Κερυνειώτες αλλά και στο σύνολό τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους.

ΣΗΜ.: Με τον τίτλο «ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ» απαντήθηκε  με τον παραπάνω τρόπο η αναδημοσίευση/ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον Κερυνειώτη Γιαννάκη Γαλακτίου (γιο του ήρωα Κωστή Γαλακτίου και αδελφό του Δημητράκη Γαλακτίου  που έπεσε προασπίζοντας την κυπριακή γη από τους εισβολείς) άρθρου του Καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστου, όπου ανέλυε τις δηλώσεις του τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς για την “κοινή δήλωση» Αναστασιάδη-Έρογλου. Θα μπορούσε να έχει τίτλο, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: