Ο Πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στην κ. Μέρκελ




Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και συζήτησαν μια πιθανή επίλυση της κρίσης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Ομπάμα και η κ. Μέρκελ συζήτησαν τη δυνητική λύση στην κρίση της Ουκρανίας την οποία πρότεινε ο αμερικανός πρόεδρος στον ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πουτιν, όπως σημείωσε ο αμερικανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με αυτήν η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία πίσω στις βάσεις και θα επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να εξασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος. Ο κ. Ομπάμα συζήτησε επίσης με την κ. Μέρκελ ότι αυτή η λύση θα περιλαμβάνει την άμεση συνεργασία της Ρωσίας με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G-8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας, τον προσεχή Ιούνιο, εκτός εάν υπάρξει ρωσική αντιστροφή στην κρίση της Ουκρανίας.

THE WHITE HOUSE – Office of the Press Secretary – March 4, 2014

Readout of the President’s Call with Chancellor Merkel of Germany

The President spoke to Chancellor Merkel today regarding the events unfolding in Ukraine.  The leaders expressed their grave concern over Russia’s clear violation of Ukrainian sovereignty and territorial integrity and agreed on the importance of de-escalating the situation, including through the deployment international observers and human rights monitors, and of initiating direct talks between Russia and Ukraine.  They also discussed the need to continue to support the government of Ukraine as it works to stabilize its economy and makes preparations for elections in May.  The leaders agreed to stay in close contact in the days ahead.

ΠΗΓΗ: Λευκός Οίκος, REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: