Ο Κέρι πάει στο Λονδίνο για να συναντήσει τον Λαβρόφ




Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα μεταβεί στο Λονδίνο για να συναντηθεί με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης και πριν από το επερχόμενο δημοψήφισμα στην περιοχή της Κριμαίας, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ, Μπαράκ) Ομπάμα μου ζήτησε να φύγω αύριο το βράδυ (Πέμπτη) και να μεταβώ στο Λονδίνο για να συναντηθώ με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή και θα το κάνω», δήλωσε ο Κέρι ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Η δουλειά μας είναι να τους παρουσιάσουμε μια σειρά από επιλογές που θεωρούμε σκόπιμες, προκειμένου να προσπαθήσουν να σεβαστούν το λαό της Ουκρανίας, το διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών» πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Η συνάντηση αυτή των επικεφαλής της ρωσικής και αμερικανικής διπλωματίας θα είναι η τέταρτη αυτήν την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: State Department, REUTERS, AFP, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: