Ο Κέρι διαμαρτυρήθηκε για τα σχόλια Iσραηλινού υπουργού που χαρακτήρισε τον Ομπάμα “αδύναμο”




Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι διαμαρτυρήθηκε προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τα υποτιμητικά σχόλια από τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως αδύναμο.

Ο Τζον Κέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό πρωθυπουργό και διαμαρτυρήθηκε όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέν Ψάκι. «Είναι σαφές ότι οι παρατηρήσεις του δεν ήταν εποικοδομητικές» είπε η Ψάκι στους δημοσιογράφους .Η κυβέρνηση Ομπάμα παρείχε καθόλη την περίοδο «υψηλό επίπεδο βοήθειας στην ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε η Ψάκι συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ του αποκαλούμενου  Iron Dome. Όπως είπε η Ψακι ο Κέρι δεν πιστεύει ότι τα σχόλια του υπουργού Άμυνας  «αντανακλά την άποψη της κυβέρνησης του Ισραήλ».

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν δήλωσε ότι η εικόνα του Ομπάμα στην κόσμο είναι “άτονη” υπό το φως των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή την Ουκρανία και στις σχέσεις με την Κίνα . Ο Μοσέ Γιααλόν έκανε αυτά τα σχόλια την Τρίτη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. μιλώντας συγκεκριμένα για την απογοήτευσή του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

ΠΗΓΗ: State Department, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, DPA, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: