Ο οίκος Moody’s απειλεί με υποβάθμιση τη ρωσική οικονομία




Υπό «επιτήρηση» με ορατή την απειλή της μείωσης του αξιόχρεου της οικονομίας της, θέτει τη Ρωσία, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η απειλή για μείωση της βαθμολογίας του αξιόχρεου της Ρωσίας, προκύπτει εξ αιτίας  των επιπτώσεων από την ουκρανική κρίση και μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αξιολογεί τη ρωσική οικονομία στη βαθμίδα Baa1, αλλά “υπό επιτήρηση για μείωση”, όπως ανέφερε σε δήλωσή του, επικαλούμενος την «αποδυνάμωση της ρωσικής οικονομίας».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η ουκρανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με πολύ δύσκολα χρόνια, ακόμη και αν οι διεθνείς δανειστές τη διασώσουν και οι πολιτικοί της χώρας ακολουθήσουν μια φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.

Ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μια περίοδος προσαρμογής για την Ουκρανία, αλλά τα πακέτα βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από τις ανεπτυγμένες χώρες πιθανόν να συμβάλουν στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ουκρανίας και να παράσχουν μια βάση οικονομικής ανάπτυξης.

Όλα αυτά συνδέονται με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που, όταν τεθούν σε ισχύ, θα βοηθήσουν επίσης την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Ουκρανία σήμερα παραπαίει από τις πολιτικές αναταραχές, τα κάκιστα δημόσια οικονομικά και την αντιπαράθεση με τον ισχυρό γείτονά της τη Ρωσία, η οποία προσάρτησε μέρος της ουκρανικής επικράτειας , τη χερσόνησο της Κριμαίας νωρίτερα αυτό το μήνα.

ΠΗΓΗ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, AFP, REUTERS, ANA-MPA

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: