Ο Γαλιφιανάκης “ανέκρινε” τον Πρόεδρο Ομπάμα (video)




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εμφάνισε μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα του, δίνοντας ετοιμόλογες απαντήσεις με σαρδόνιο χιούμορ ως προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανού κωμικού Ζακ Γαλιφιανάκη σε μια διαδικτυακή εκπομπή ιδιαίτερα δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες για το κοινό κάτω των 30 ετών.

Ο κ. Ομπάμα εμφανίστηκε στην εκπομπή Between Two Ferns («Ανάμεσα σε δύο Φτέρες») και συναγωνίστηκε τον ηθοποιό που είναι γνωστός για το αγενές χιούμορ του, λέγοντας επί παραδείγματι ότι ο Ομπάμα θα είναι ο τελευταίος μαύρος πρόεδρος που έχτισε προεδρική βιβλιοθήκη στην ιδιαίτερη. . . «πατρίδα» του: την Κένυα.

Ο Γαλιφιάνακης, που ξεχώρισε μέσα από τις κινηματογραφικές συνέχειες των ταινιών Hangover, απαίτησε από τον πρόεδρο Ομπάμα να του πει πώς «είναι να είσαι ο τελευταίος μαύρος πρόεδρος» για να λάβει την δηκτική απάντηση από τον Μπαράκ Ομπάμα: «Σοβαρά; Πώς σου φαίνεται να συνομιλείς για τελευταία φορά με έναν πρόεδρο;».

Ο Γαλιφιανάκης συνέχισε με το ίδιο επιθετικό, στα όρια της αγένειας, χιούμορ, ρωτώντας αν «πονάει» τον Ομπάμα το ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος για τρίτη φορά.

«Αν το έκανα για τρίτη φορά θα ήταν περίπου σαν να γυρίζω το τρίτο μέρος του  Hangover. Δεν θα πήγαινε και πολύ καλά αυτό, έτσι δεν είναι;» ανταπέδωσε ο αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στις επιδόσεις της τρίτης συνέχειας της σειράς στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η συζήτηση-παρωδία μεταφέρθηκε στις. . . γαλοπούλες και στην παράδοση να δίνει ο ένοικος του Λευκού Οίκου χάρη σε γαλοπούλες την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο Γαλιφιανάκης ρώτησε τον Ομπάμα: «Το 2013 δώσατε χάρη σε μια γαλοπούλα! Τι σκοπεύετε να κάνετε το 2014;».

«Πιθανόν θα δώσω χάρη σε άλλη μια γαλοπούλα. . . Σε απογοητεύει; Βλέπεις μια γαλοπούλα να αποσύρεται από την κυκλοφορία, μια γαλοπούλα που δεν μπορείς να φας;», αποκρίθηκε ο Ομπάμα στον καλοζωϊσμένο κωμικό.

Πέραν των εκατέρωθεν αστεϊσμών, ο Γαλιφιανάκης στο τέλος της ασυνήθιστης συνέντευξης έδωσε βήμα στον Ομπάμα να μιλήσει στο νεανικό κοινό της εκπομπής του για το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα στην υγεία. «Οι περισσότεροι νέοι Αμερικανοί δεν έχουν κάλυψη. Μπορούν όμως πλέον να αποκτήσουν (ασφαλιστική κάλυψη), με κόστος περίπου ίσο με το λογαριασμό του κινητού τους τηλεφώνου. Και μπορούν να το κάνουν ως την 31η Μαρτίου» είπε ο Ομπάμα.

ΠΗΓΗ: Γερμανικό Πρακτορείο, DPA, ANA-MPA – PHOTO: Funny Or Die

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: