Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά στην Ουάσιγκτον




Ο αριθμός των νεκρών μετά την καταστροφική κατολίσθηση στην πολιτεία της Ουάσινγκτον αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς τα συνεργία διάσωσης φτάνουν όλο και βαθύτερα στο στρώμα λάσπης που έπνιξε στην κυριολεξία την αγροτική κοινότητα του Όσο, δήλωσαν την Πέμπτη ανώτεροι αξιωματούχοι.

Οι περισσότεροι νεκροί αναμένεται να είναι από τη λίστα των αγνοουμένων, 90 στο σύνολο σύμφωνα με τις αρχές. Ο απολογισμός των νεκρών μέχρι στιγμής έχει ανέλθει στους 25, ενώ οι 90 αγνοούμενοι αποτελούν τον μισό πληθυσμό της κοινότητας πριν από την κατολίσθηση, η οποία πλέον κατατάσσεται στη πιο θανατηφόρα φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν ανασύρει 16 νεκρούς, ενώ μες στα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί ακόμα 9 σοροί, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. «Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σύντομα» δήλωσε την Πέμπτη ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας Σνοχόμις, Τράβις Χοτς. «Απλά δεν είναι δυνατό να το χωρέσει ο νους σας με τι είμαστε αντιμέτωποι, εκτός κι εάν έρθετε να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται πλέον η περιοχή», είπε.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Σιάτλ, την Πέμπτη ανασύρθηκε νεκρό ένα κοριτσάκι μόλις 4 μηνών, η σορός του οποίου βρέθηκε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το νεκρό σώμα της γιαγιάς του. «Όγκοι λάσπης, μεγέθους όσο ένα ασθενοφόρο, κατρακύλησαν από την πλαγιά παρασύροντας στο πέρασμά τους τα πάντα», δήλωσε ο Χοτς.

Τουλάχιστον 200 διασώστες και δεκάδες εθελοντές «οργώνουν» εδώ και 6 ημέρες την περιοχή με την ελπίδα να βρουν επιζώντες. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν ελικόπτερα, εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς και οικοδομικά οχήματα, όπως εκσκαφείς.

ΠΗΓΗ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, DPA, ANA-MPA, ABC NEWS – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: