Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Κύπρου




Οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, οι Navy Seals, κατέλαβαν ανοικτά της Κύπρου το δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο που πωλήθηκε παρανόμως από λίβυους αντάρτες, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ότι έπειτα από αίτημα των κυβερνήσεων της Λιβύης και της Κύπρου, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προσέγγισαν και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου Morning Glory, το οποίο είχε καταληφθεί από τρεις λίβυους ένοπλους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα στα διεθνή ύδατα, νοτιο-ανατολικά της Κύπρου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Με τη συνοδεία σκαφών του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ το πετρελαιοφόρο “Morning Glory” κατευθύνεται δυτικά, αναφέρει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση γύρω στα μεσάνυκτα της Κυριακής, 16.3.2014, οι Αρχές Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπίστωσαν ότι το δεξαμενόπλοιο εκινείτο με δυτική κατεύθυνση, πάντοτε μέσα σε διεθνή ύδατα. Αναπτύχθηκαν προληπτικά πλωτά μέσα της Δημοκρατίας, τα οποία παρακολουθούσαν την πορεία του δεξαμενοπλοίου.

Το δεξαμενόπλοιο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ακινητοποιήθηκε εκ νέου σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων νοτίως της Λεμεσού».

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι «τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το “Morning Glory” τέθηκε υπό τον έλεγχο ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των ΗΠΑ και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έχουμε λάβει κατευθύνεται δυτικά, υπό τη συνοδεία σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ».


Πηγή: ANA-MPA-Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Φωτογραφία αρχείου: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: