Κανένα αποτέλεσμα από τις έρευνες – Η CIA “βλέπει” τρομοκράτες




Η πολιτική αεροπορία της Κίνας θα προσθέσει δύο αεροπλάνα στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Ο Λι Ζιαξιάνγκ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Σε ένα από τα πιο περίπλοκα μυστήρια στην πρόσφατη ιστορίας των αερομεταφορών, η τεράστια επιχείρηση αναζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του χαμένου αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε συνολικά 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Εξάλλου, το Βιετνάμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κλιμακώνονται οι έρευνες αναζήτησης στα χωρικά ύδατα της χώρας, για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και 4 ημέρες, δήλωσε ανώτερος βιετναμέζος αξιωματούχος.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες με μερικές ακόμα πτήσεις, ενώ άλλες επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού, ο οποίος ηγείται της βιετναμέζικης επιχείρησης αναζήτησης του αεροσκάφους. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες μέσω πλοίων έχουν ανασταλεί.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει κάνει έκκληση στις αρχές της Μαλαισίας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές ότι το αεροπλάνο, το οποίο συνολικά μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, είχε αλλάξει κατεύθυνση μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο ελέγχου το Σάββατο, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με τις αναφορές ότι ο στρατός της χώρας είχε εντοπίσει το αεροπλάνο δυτικά από την προγραμματισμένη του διαδρομή, κοντά στα στενά της Μαλάκας.

CIA: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Κι ενώ τα σενάρια για την τύχη του αεροσκάφους που αγνοείται εδώ και τέσσερις ημέρες συνεχίζονται, ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να οφείλεται η εξαφάνιση του αεροπλάνου σε τρομοκρατική επίθεση.

«Δεν μπορούμε να απορρίψουμε καμία θεωρία», δήλωσε ο Μπρέναν στη διάρκεια μιας σπάνιας δημόσιας τοποθέτησής του. Όμως παράλληλα σημείωσε ότι «καμία υπόθεση δεν έχει επιβεβαιωθεί ή τεκμηριωθεί» αφού χάθηκε το Boeing 777 από τα ραντάρ, το Σάββατο τα ξημερώματα.

Ο επικεφαλής της Interpol δήλωσε νωρίτερα ότι δεν πιστεύει με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία ότι η εξαφάνιση του αεροσκάφους οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: