Υποπτοι οι πιλότοι για την εξαφάνιση του Μπόινγκ 777




Οι Αμερικανοί ηγούνται των ερευνών σε όλα τα επίπεδα και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα δώσουν απαντήσεις για το τί ακριβώς συνέβη στο Μπόινγκ 777 των Αερογραμμών της Μαλαισίας. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι το πιό πειστικό σενάριο, είναι ότι κάποιος μέσα στο αεροπλάνο, που γνώριζε πολύ καλά την περιοχή, που ήξερε ακόμα και τις θέσεις των ραντάρς ήταν αυτός που το έθεσε υπό τον έλεγχό του από τη στιγμή που το έχασε ο πύργος ελέγχου μέχρι την συντριβή του. Οπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, οι υποψίες των Αμερικανών πέφτουν στους πιλότους.

Αν και η Μαλαισία δεν είναι συνεργάσιμη με τους Αμερικανούς, το FBI και η CIA ανέλαβαν την έρευνα και έκαναν έλεγχο όλων των επιβατών του αεροπλάνου, αλλά μέχρι της στιγμής δεν έχει διαρρεύσει οτιδήποτε για τα αποτελέσματα της. Εξετάζουν διασυνδέσεις με διεθνείς και περιφερειακές οργανώσεις. Πάντως, ένα σοβαρό στοιχείο είναι ότι από την παρακολούθηση που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, και η οποία είναι συστηματική, οι Αμερικανοί δεν εξάγουν το συμπέρασμα ότι ευθύνεται συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, και αναφέρονται στην αλ Κάιντα, εκτός αν ο πιλότος ή οι πιλότοι εργάζονται για την οργάνωση που ίδρυσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Να θυμίσουμε ότι ο αρχηγός της CIA, δεν έχει αλλάξει ακόμα το δικό του σενάριο, όπως το ανέφερε σε κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ότι δηλαδή δεν αποκλείει τρομοκρατική ενέργεια.

Ενα από τα σενάρια, που προσπαθούν πάντα να προλάβουν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Αμερικής, είναι κτύπημα πάλι με αεροπλάνο ή αεροπλάνα και ο τρομοκράτης ή οι τρομοκράτες να είναι πιλότος/πιλότοι αυτή τη φορά. Είναι ο εφιάλτης των αμερικανικών υπηρεσιών αυτό το σενάριο.

Οι Αμερικανοί, ανεξάρτητα από το ποιός ευθύνεται για την εξαφάνιση του αεροπλάνου, έχουν λίγο-πολύ καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων βορείως του Καζακστάν ή κάπου στον Ινδικό Ωκεανό. Μιλάμε βεβαίως για μία απόσταση χιλιάδων μιλίων, αλλά τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρονται μόνο αυτές οι δύο περιοχές. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ψάχνουν στα τυφλά.

Ενα σημείο που προκαλεί πονοκέφαλο στους ερευνητές είναι ότι όταν το αεροπλάνο χάθηκε από τον πύργο ελέγχου, ανέβηκε στις 43 χιλιάδες πόδια και μετά από λίγο κατέβηκε στις 23 χιλιάδες. Αυτό μπορεί να σημαίνει και πάλη για τον έλεγχο του αεροπλάνου, αν και όπως είπα και παραπάνω, αυτή τη στιγμή οι υποψίες πέφτουν στους πιλότους, επειδή πιστεύουν ότι ήταν παράξενη η συμπεριφορά τους, πριν ακόμα κατεβάσουν τον διακόπτη σύνδεσης του αεροπλάνου με το έδαφος.

* Ανταπόκριση μου στο MEGA, στο δελτίο των 8 με το Νίκο Στραβελάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: