Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Τάσο Μητσόπουλο




Λευκωσία:Κηδεύεται σήμερα, δημοσία δαπάνη, σε ατμόσφαιρα βαρύτατου πένθους, ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας συνεπεία ρήξης ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί στις 12:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, προϊστάμενου του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Με βάση το τελετουργικό, 150 μέτρα από το ναό, η σορός του εκλιπόντος θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου και θα μεταφερθεί στην εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Τα σχολεία της Λάρνακας θα κλείσουν στις 11:00, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία. Γενικότερα, στα εκπαιδευτήρια της Κύπρου, κατά τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος υπουργού.

Η οικογένεια του εκλιπόντος Τάσου Μητσόπουλου θα δεχτεί συλλυπητήρια στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού από τις 10:45 – 11:30 από το κοινό και 11:30-11:50 από τους επισήμους.

Λίγα λουλούδια κι ένα δάκρυ…

Γείτονες, φίλοι και γνωστοί πέρασαν χθες έξω από την οικία του Τάσου Μητσόπουλου στην Αραδίππου για να αποθέσουν λίγα λουλούδια, να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του και να τον αποχαιρετήσουν. Στα δακρυσμένα μάτια τους αποτυπωμένο το μεγάλο ερώτημα για την τόσο πρόωρη και άδικη απώλεια. Αλλά και με τα πιο καλά λόγια για τον άνθρωπο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: