Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Τάσου Μητσόπουλου




Λευκωσία: Με τη φράση «η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη» το διευρυμένο ιατροσυμβούλιο περιέγραψε χθες βράδυ τη μάχη ζωής που δίνει ο υπουργός Άμυνας, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος από το πρωί χθες περιθάλπεται στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ενώ βρισκόταν μόνος στο γραφείο του, στο υπουργείο, είχε υποστεί αιφνιδίως εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρίσματος, το οποίο προκάλεσε και καρδιακό επεισόδιο. Τον βρήκε αιμόφυρτο η γραμματέας του όταν μπήκε στο γραφείο για να τον ενημερώσει για το ραντεβού του με τον Αμερικανό πρέσβη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αναχωρήσει ο πρέσβης της Ελλάδας. Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση από ομάδα νευροχειρουργών, με τοποθέτηση ενδοεγκεφαλικού καθετήρα για ρύθμιση της ενδοκρανίου πιέσεως. Το απόγευμα έφθασαν από Ισραήλ και Ελλάδα ειδικοί γιατροί οι οποίοι συμμετείχαν στο ιατροσυμβούλιο, που εξέτασε την εξέλιξη της υγείας του υπουργού, χωρίς όμως να είναι σε θέση να αποφασίσουν κάποια διαφορετική αντιμετώπιση της κατάστασης

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο υπουργός Άμυνας υπέστη εγκεφαλικό. Εντοπίστηκε από την γραμματέα του, λιπόθυμος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στο πλευρό του από τη πρώτη στιγμή βρίσκεται η οικογένειά του, πολιτικοί, στενοί του συνεργάτες και φίλοι.

Πάγωσαν οι συνεργάτες του Τάσου Μητσόπουλου, όταν το πρωί λίγο πριν από τις δέκα, τον αντίκρισαν λιπόθυμο στο γραφείο του. Μάταια η ιδιαιτέρα του επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί του, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσόπουλος στο γραφείο του με τον Έλληνα πρέσβη, για να συνεννοηθούν για το επόμενο του ραντεβού, που ήταν μια προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο κ. Μητσόπουλος προτού φθάσει νωρίς το πρωί στο γραφείο του είχε πραγματοποιήσει, γύρω στις επτά, αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΓΕΕΦ.

Μετά το δυο τηλεφωνήματα της ιδιαιτέρας του υπουργού, τα οποία έμειναν αναπάντητα, η ίδια κτύπησε την πόρτα και αφού δεν πήρε απάντηση, μπήκε στο γραφείο του για να αντικρύσει τον Υπουργό λιπόθυμο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και εσπευσμένα, με τη βοήθεια της αστυνομίας, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Στις 10 και 37 πρώτα λεπτά το ασθενοφόρο έφθανε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας και ο υπουργός Άμυνας μεταφερόταν στις Πρώτες Βοήθειες.

Η σύζυγός του Κατερίνα, ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί του. Στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου βρέθηκαν επίσης από την πρώτη στιγμή ο υπουργός υγείας, μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο τέως υπουργός Άμυνας και άλλοι κρατικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, στενοί του φίλοι και συνεργάτες. Λίγο αργότερα έφθασε και ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου, ενώ ακολούθως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στις 11 και 50 ο υπουργός Άμυνας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία κι ακολούθησε το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν. Στο μεταξύ, σε συνεχή επαφή με τη Λευκωσία βρισκόταν από τις Βρυξέλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Γύρω στις 12.45 ο Τάσος Μητσόπουλος οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση για ρύθμιση της ενδοκρανιακής πίεσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου. Λίγο αργότερα ακολούθησε, δεύτερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Οι ελπίδες και οι προσευχές όλων μας, ο Τάσος Μητσόπουλος να καταφέρει να βγει νικητής, καθώς από χθες το πρωί δίνει τη σκληρότερη μάχη για τη ζωή του.

ΠΗΓΗ: Mega Channel Cyprus – www.livenews.com.cy , Φιλελεύθερος – www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: