Αισιόδοξα μηνύματα από την τουριστική έκθεση ΙΤΒ




«Ενθουσιασμό για την Ελλάδα» διαπιστώνει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται στο Βερολίνο με αφορμή την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, τη μεγαλύτερη του κλάδου παγκοσμίως. Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για αισιόδοξα μηνύματα σε ό,τι αφορά στην τουριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, επισήμανε ωστόσο, ότι η περσινή επιτυχία «μάς γεμίζει ευθύνη» για την περαιτέρω βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος, σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μετά το καλοκαίρι, διευκρίνισε ωστόσο, ότι απαιτείται ενεργοποίηση και των τοπικών κοινωνιών, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού ζητούν «ζωντανούς» προορισμούς, με άλλα λόγια ανοιχτά ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα, αλλά και προσφορά επιλογών άλλων δραστηριοτήτων. Επισήμανε δε, ότι πέρυσι καταγράφηκε πρόοδος πχ στην Κρήτη και ανέφερε, ότι μετά τα θετικά στοιχεία του 2013, πολλές εταιρείες ξεκινούν την εφαρμογή προγραμμάτων κινήτρων.

Η κ. Κεφαλογιάννη εμφανίστηκε μετριοπαθής σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες της χώρας για ευρείας κλίμακας διαφήμιση, καθώς οι πόροι είναι πλέον περιορισμένοι, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή της για το γεγονός πως οι εκκρεμότητες του παρελθόντος έχουν τακτοποιηθεί και έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πολιτείας. Ανέδειξε επίσης, τις νέες συνεργασίες του υπουργείου Τουρισμού με διαδικτυακές εταιρείες τού τουριστικού κλάδου (Trip Advisor, Expedia, Travelzoo κλπ) για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη σημασία που αποδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Βερολίνο, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε ήδη με τον υφυπουργό για την Αναπτυξιακή Συνεργασία και εντεταλμένο της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνεργασία Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, κυρίως σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ήδη, όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, η συνεργασία έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα στην περίπτωση της τουριστικής κατάρτισης, με τη Σχολή Διττής Εκπαίδευσης, την οποία θα επισκεφθεί και ο Γερμανός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ την Παρασκευή.

Η ελληνική εκπροσώπηση στην ΙΤΒ είναι φέτος αναβαθμισμένη, σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη και ανέφερε, ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προβολή της Κεφαλονιάς, η οποία, όπως διευκρίνισε, άντεξε και θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί, όπως κάθε χρόνο, τους επισκέπτες της. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν μέχρι τώρα ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό. Εξάλλου, στο ελληνικό περίπτερο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ελληνική γαστρονομία, για το Βόρειο Αιγαίο, αλλά και για την πρωτοβουλία «Via Egnatia», για την προβολή των περιοχών που εξυπηρετεί η Εγνατία Οδός.

Χθες το βράδυ η κ. Κεφαλογιάννη, υποδέχθηκε δεκάδες φίλους της Ελλάδας στο Βερολίνο, σε εκδήλωση δικτύωσης που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της ελληνικής εταιρείας Coco Mat.

Η υπουργός αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας, με έμφαση στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το 2014 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Έκανε λόγο για εξαιρετικά παραδείγματα επιτυχημένης ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και κάλεσε τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ελληνικά προϊόντα, ενώ ευχαρίστησε τον γερμανικό λαό και τις γερμανικές τουριστικές επιχειρήσεις για τη στήριξή τους στον ελληνικό τουρισμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Φούχτελ, ο οποίος συνεχάρη την κ. Κεφαλογιάννη για τους αριθμούς- ρεκόρ των επισκεπτών του 2013 και ευχήθηκε οι αριθμοί να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο έτσι ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να ανακάμψει μέσω του τουριστικού κλάδου.

Η κ. Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί ακόμη με την υφυπουργό για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό Ίρις Γκλάικε, με εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών τουρισμού και αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία αρχείου Έθνος (ethnos.gr)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: