Ενας υπέροχος άνθρωπος, με μοναδικό ήθος ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος…




Συγκλονισμό για τον αδόκητο χαμό του Τάσου Μητσόπουλου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕ, το ΑΚΕΛ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Λιλλήκας.

“Ο Ελληνισμός, η Κύπρος, ο Δημοκρατικός Συναγερμός χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο με μοναδικό ήθος. Θα μας λείψει”, ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Νεοφύτου, σε δήλωσή του μετά από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου στις 13:30 άφησε την τελευταία του πνοή ο Τάσος Μητσόπουλος. “Η σκέψη μας στους οικείους του, υπομονή και κουράγιο, όλοι είμαστε συγκλονισμένοι”, κατέληξε.

Οδύνη και ειλικρινή συλλυπητήρια, προς την οικογένεια του Τάσου Μητσόπουλου «αλλά και τον αδελφό κυπριακό λαό, για τον αδόκητο και άδικο χαμό του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας» εξέφρασε σε δήλωση του μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Τάσου Μητσόπουλου ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας υπεύθυνος πολιτικός, ένας ωραίος άνθρωπος, ο οποίος, καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, σε όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα, για τα δίκαια του λαού της Κύπρου. Η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα μέλη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκφράζουν βαθύτατη θλίψη και συγκλονισμό για τον αδόκητο χαμό του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος εκπροσωπούσε στην Πολιτική το ήθος, το μέτρο, την ευπρέπεια, την εντιμότητα και τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα του πολιτικού λόγου. Ως Βουλευτής, ως Υπουργός και ως δημόσιο πρόσωπο υπηρέτησε τον τόπο με ευαισθησία, σεμνότητα και ανιδιοτέλεια.

Η κυπριακή πολιτική ζωή και  η κυπριακή κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά, στην οικογένεια του Τάσου Μητσόπουλου  και στην πολιτική παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τις επόμενες μέρες. Αιωνία του η μνήμη.

Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου

Εκφράζω το συγκλονισμό μου και τη βαθιά θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο του εκλεκτού ανθρώπου, Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας πολιτικός άνδρας που διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την εντιμότητά του. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και ανιδιοτέλεια τη χώρα μας, το λαό μας και το κόμμα του και δικαίως κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών απόψεων. Η κυπριακή πολιτική ζωή είναι από σήμερα φτωχότερη.

Στη σύζυγο, τα παιδιά του και την ευρύτερη οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου και τους εύχομαι δύναμη και κουράγιο. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου εκφράζω και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, το Δημοκρατικό Συναγερμό και τους φίλους και συνεργάτες του Τάσου Μητσόπουλου. Αιώνια ας είναι η μνήμη του.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Ο Τάσος Μητσόπουλος διακρινόταν για το πολιτικό και ανθρώπινο ήθος του, την αξιοπρέπεια και πολιτική μετριοπάθεια. Ευγενικός με όλους και πάντοτε. Συνιστά απώλεια  για την πολιτική ζωή του τόπου ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Εκφράζουμε τα πραγματικά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, γνωρίζοντας πως δεν απαλύνει ούτε τον πόνο τους ούτε αντικαθιστά την μεγάλη τους απώλεια. Το ίδιο εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας και στην παράταξη του, την οποία υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο για χρόνια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑΝΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τη βαθιά και την ειλικρινή της θλίψη για το ξαφνικό θάνατο του Υπουργού Άμυνας. Ο Τάσος Μητσόπουλος υπηρέτησε την πατρίδα του, με την ενεργό του εμπλοκή στον πολιτικό στίβο από νεαρή ηλικία και  από διάφορες θέσεις. Η δράση και το ήθος του αποτελεί ένα  λαμπρό  και ελπιδοφόρο παράδειγμα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Σεμνός, ακούραστος και ιδεολόγος, αγαπήθηκε από όλους τους πολίτες και όλους τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Η Κύπρος σήμερα έχασε ένα εξαίρετο άνθρωπο και ένα σπουδαίο πολιτικό που κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση των πολιτών. Στην οικογένεια και στους οικείους του, ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Η Συμμαχία Πολιτών αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις και τις προεκλογικές της δράσεις μέχρι και την τέλεση της κηδείας του Υπουργού. Καλό ταξίδι Τάσο. Αιωνία σου η μνήμη.

Θλίψη για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Τάσου Μητσόπουλου, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

“Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και συνεργαστούν μαζί του εύκολα εκτιμούσαν, και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φυλάξουν, τη σεμνότητα και το ήθος του”, ανέφερε ο κ Λιλλήκας σε δήλωσή του ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου στις 13:30 άφησε την τελευταία του πνοή ο Τάσος Μητσόπουλος. “Είναι κρίμα να χάνει η Κύπρος τέτοιους ανθρώπους, κατέληξε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: