Ενας Ερντογάν μαινόμενος…




Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να “απαγορεύσει την απαγόρευση” που επιβλήθηκε στο κύριο τηλεοπτικό κλιπ της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, την προβολή του οποίου εμπόδισαν οι εκλογικές αρχές για κατάχρηση εθνικών συμβόλων.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δήλωσε πως η χρήση της κόκκινης τουρκικής σημαίας σ’ αυτό το διάρκειας ενός λεπτού προεκλογικό βίντεο που προβλήθηκε από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραβιάζει τις οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.

“Τότε θα την απαγορεύσουμε. Θα επιβάλουμε μια απαγόρευση στην απαγόρευση”, δήλωσε οργισμένος ο Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, έπειτα από μια προεκλογική συγκέντρωση αργά χθες στην πόλη Τεκιρντάγ της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Ο Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος μ’ ένα σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο έχει χαρακτηρίσει συνωμοσία για την υπονόμευσή του από τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην σύμμαχό του, το δίκτυο του οποίου ασκεί επιρροή στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα. Ο Γκιουλέν αρνείται ότι ενορχήστρωσε την έρευνα για διαφθορά.

Το βίντεο προβάλλει τις απόψεις του Ερντογάν περί συνωμοσίας, δείχνοντας μια σκοτεινή φιγούρα να κόβει τα σχοινιά από μια τεράστια τουρκική σημαία, πριν πολίτες σπεύσουν να σχηματίσουν έναν ανθρώπινο ιστό ώστε η σημαία να συνεχίσει να κυματίζει, ενώ μια φωνή απαγγέλλει τους στίχους του εθνικού ύμνου.

Δύο από τα κύρια αντιπολιτευόμενα κόμματα της χώρας κατέθεσαν προσφυγές για το βίντεο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: