ΔΗΚΟ: Η τουρκική πλευρά αλωνίζει και τα αμερικανικά σαλόνια




Την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο, με τον οποίο εξελίσσονται τα δεδομένα στο Κυπριακό, ενόψει και της νέας συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη στις 31 Μαρτίου, εκφράζει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, “μετά τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από το Barbaros, την επαναφορά του θέματος για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα και το ψευδοκράτος, την επίσκεψη Ναμί στο Λευκό Οίκο, στον κατάλογο των αρνητικών δεδομένων προστίθενται τώρα και οι συναντήσεις Ναμί στο State Department. Εκτός από το γεγονός ότι το Barbaros συνεχίζει να αλωνίζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η τουρκική πλευρά συνεχίζει να αλωνίζει και τα αμερικανικά σαλόνια”.

Στην ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι “η τουρκική πλευρά, επιμένει να αξιοποιεί τη συμφωνία Αναστασιάδη – Έρογλου, με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή να συναντάται αύριο στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ και τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Έρικ Ρούμπιν. Μετά δε και τη σημερινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για εποικοδομητική συνομιλία του Οζντίλ Ναμί με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, είναι προφανές ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται τη στάση της πλευράς μας για να παρουσιάζεται διεθνώς ως εποικοδομητική και βοηθητική και την ίδια ώρα να διασφαλίζει πρόσθετα κεκτημένα, παραμένοντας αδιάλλακτη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: