Διατήρηση του ελληνικού αξιόχρεου στο Β- από Standard&Poors




Η Standard & Poor’s διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας έξι σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, καθώς το χρέος της χώρας παραμένει υψηλό παρά τη βελτίωση των δημοσιονομικών επιδόσεων της χώρας, αναφέρει ο Marcus Bensasson σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα στο BLOOMBERG με τίτλο «Greek Sovereign Debt Rating Held at B- by S&P».

Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε το αξιόχρεο της χώρας στο Β-, με σταθερές προοπτικές. «Τα βήματα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής της έχουν ενισχύσει την εξωτερική και εσωτερική της απόδοση» ανακοίνωσε η Standard & Poor’s σημειώνοντας ωστόσο ότι οι εξωτερικές αδυναμίες της Ελλάδας παραμένουν εξαιτίας του υψηλού εξωτερικού χρέους, της αποπληθωριστικής οικονομίας και της περιορισμένης νομισματικής ευελιξίας».

Η S&P, που είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα από την βαθμίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας στο Β-, στις 18 Δεκεμβρίου 2012, σημείωσε τώρα ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να εξισορροπείται.

http://www.bloomberg.com/news/2014-03-21/greek-sovereign-debt-rating-held-at-b-by-s-p.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: