“Χοντραίνει” η κόντρα Ομπάμα-Πούτιν




“Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας” στις προσπάθειές της να διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα και κυριαρχία δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ στο Λευκό Οίκο (φωτογραφία).

Επιπλέον, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι το μήνυμα προς τη Ρωσία είναι το εξής: Η Δύση θα αναγκαστεί να επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα εάν δεν αλλάξει πορεία, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ο Αρσένι Γιατσενιούκ από την πλευρά του είπε ότι «δεν θα παραδοθούμε ποτέ» στη Ρωσία και εξέφρασε την ετοιμότητα του Κιέβου για συνομιλίες με τη Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας έφθασε στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο με ένα αυτοκίνητο το οποίο κοσμούσαν η αμερικανική και η ουκρανική σημαία, πριν εισέλθει στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ανεξάρτητη από την ουκρανική κρίση και την ένταση στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις είναι η πώληση αποθεμάτων πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πώληση στην οποία προχώρησε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, ήταν μια δοκιμαστική επιχείρηση και δεν σχετίζονται με τη διαμάχη με τη Ρωσία πάνω από την Ουκρανία ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

«Αυτή η ενέργεια έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου της αξιολόγησης των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου και της ικανότητας ανάληψή τους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρνεϊ.

ΠΗΓΗ: REUTERS, AFP, ANA-MPA – PHOTO via @markknoller

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: