Ανεστάλησαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για το αγνοούμενο Boeing




Οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, που φέρεται ότι συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανεστάλησαν σήμερα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, δήλωσαν αξιωματικοί του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Πρακτορείο REUTERS.

“Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για παγετό, ισχυρές αναταράξεις και σχεδόν μηδενική ορατότητα”, δήλωσε ο πλωτάρχης Άνταμ Σάντζ, ο αξιωματικός που είναι επικεφαλής του αεροσκάφους P-8 Poseidon του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού — του πλέον εξελιγμένου ερευνητικού αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο μπορεί να εντοπίζει υποβρύχια, αλλά και πλοία καθώς είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ανίχνευσης.

Το αεροσκάφος αυτό μετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο Μπόινγκ καθώς μπορεί να “σαρώνει” την επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας και να εντοπίσει έτσι το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών. Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω κακοκαιρίας.

ΠΗΓΗ: REUTERS, AFP, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: