Αναστασιάδης: Τα γεγονότα δεν επιτρέπουν εφησυχασμό




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Παλέρμο.

Καλωσορίζοντας τους φοιτητές και τους καθηγητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εδώ και αρκετά χρόνια και μετά τη δημιουργία του κυπριακού προβλήματος, η Φιλοσοφική Σχολή και γενικότερα το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν συνδεθεί με μια σειρά εκδηλώσεων με την Κύπρο πρωταγωνιστώντας είτε μέσα από εργαστήρια είτε μέσα από διάφορες άλλες εκδηλώσεις, προκειμένου εμπράκτως να δείξουν τη συμπαράσταση τους προς τη δοκιμαζόμενη ιδιαίτερη μου πατρίδα και ιδιαίτερη πατρίδα κάποιων εκ των καθηγητών της Σχολής.  Σε κάποιους από εμάς οι πρώτες μας σπουδές έγιναν είτε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, από τη Νομική Σχολή του οποίου αποφοίτησα, είτε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο”.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε:

“Θέλω να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού για τα όσα έχετε πράξει και πράττετε. Χωρίς αμφιβολία αυτή η συμπαράσταση είναι σημαντική για εμάς, ιδιαίτερα σε μια περίοδο, όπου τα γεγονότα, όπως διαμορφώνονται, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, αλλά έναν έντονο προβληματισμό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στη συνέχεια σε μια ανασκόπηση του Κυπριακού και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και σε εκτενή αναφορά στην εξωτερική πολιτική της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Δρ Ανδρέας Κοντός ανέφερε ότι «στα 29 χρόνια που ερχόμαστε στην Κύπρο, αυτές οι επισκέψεις προσκυνήματος έγιναν θεσμός, με τη στήριξη όλων των Πρυτάνεων» των Σχολών του Πανεπιστημίου.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «έχετε επωμιστεί ένα τεράστιο βάρος, το βάρος της επίλυσης προβλημάτων». Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει στοιχειώδης καλή πίστη από την άλλη πλευρά τότε ίσως να έχει έρθει η ώρα για επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε στη Σχολή ένα αντίγραφο αρχαίου αμφορέα επισημαίνοντας ότι «συμβολίζει τις ρίζες μας και τα συστατικά στοιχεία της κοινής μας ταυτότητας», ενώ από την πλευρά τους οι φοιτητές χάρισαν στον Πρόεδρο βιβλία για την πόλη του Μεσολογγίου, με την ευκαιρία της επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: