Αναστασιάδης: Αποχαιρετούμε το φίλο και συνεργάτη…




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψαν σήμερα το πρωί το Βιβλίο Συλλυπητηρίων το οποίο ανοίχθηκε στο Υπουργείο Αμυνας, για τον Υπουργό Αμυνας Τάσο Μητσόπουλο.

Στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω έγραψαν τα ακόλουθα:

«Μέσα σε βαρύτατο πένθος και οδύνη αποχαιρετούμε το φίλο και συνεργάτη, Υπουργό Άμυνας, τέως Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και πρώην βουλευτή Τάσο Μητσόπουλο. Έναν ευπατρίδη πολιτικό που κόσμησε με το ήθος την αξιοπρέπεια και το μέτρο την πολιτική ζωή του τόπου. Αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν καλό οικογενειάρχη, ένα στοργικό πατέρα. Τον τιμούμε για την ευπρέπειά του, καθώς και για την προσφορά του στους αγώνες για την Κύπρο και την Ευρώπη».

O ΔΗΣΥ ανακοίνωσε πως έχει ανοίξει το επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου.

“Τιμώντας τη μνήμη του Τάσου Μητσοπουλου, και μετά τη σχετική απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχει ανοίξει από σήμερα Κυριακή 23 Μαρτίου το επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων”, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

“Όσοι συμπολίτες μας από την Κύπρο και εξωτερικό επιθυμόυν να αφήσουν ένα τελευταίο μήνυμα στην μνήμη ενός λαμπρόυ πολιτικού που χάθηκε τόσο πρόωρα, μπορούν να το πράξουν επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα www.tmitsopoulos.com είτε την ιστοσελίδα του ΔΗΣΥ www.disy.org.cy όπου υπάρχει ειδικός σύνδεσμος”, προστίθεται.

Η Διοικούσα Επιτροπή της  Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο ( ΝΟΔΕ Κύπρου) και οι Επαρχιακές Οργανώσεις  σε όλες τις επαρχίες, σε ανακοίνωση τους για τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης το Προεδρείο της ΝΟΔΕ Κύπρου, συνεδρίασε  σήμερα εκτάκτως και πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις ως ένδειξη τιμής.

1.  Το Προεδρείο, η ΝΟΔΕ και όλα τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο  θα παραστούν στην κηδεία του εκλιπόντος

2. Πένθος μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014.

3. Η αίθουσα συνεδριάσεων στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας  στην Λευκωσία θα ονομαστεί Αίθουσα «Τάσος Μητσόπουλος».

4. Σε μεταγενέστερο στάδιο η οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου θα μελετήσει περαιτέρω τρόπους απόδοσης τιμής και εκτίμησης στον αείμνηστο αδερφό μας Τάσο Μητσόπουλο.

«Έχασα έναν μοναδικό φίλο και αδερφό  με τον οποίο για περισσότερα από 20 χρόνια μας συνέδεσαν  κοινές ευαισθησίες και εθνικοί αγώνες  για την Κύπρο, τον Βορειοηπειρωτικό, τον Ποντιακό  και Οικουμενικό Ελληνισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κύπρου Λευτέρης Δημητρίου. 

«Ο Τάσος Μητσόπουλος , ο δικός μας Τάσος, ήταν και θα είναι για πάντα υπόδειγμα για όλους μας, διότι με το ήθος, τις συμπεριφορές και τις πράξεις του, με  τις αρχές και αξίες που  με συνέπεια μια ζωή  υπηρετούσε, ως πραγματικός Έλληνας μας έδειξε στην πράξη τι σημαίνει να ζει και να αγωνίζεται κάποιος για το ιερό τρίπτυχο Πατρίδα, Θρησκεία Οικογένεια» πρόσθεσε.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω της κηδείας του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, που θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, στις 12 το μεσημέρι αύριο, θα αποκοπούν για περίοδο 15 λεπτών περίπου, οι ακόλουθοι δρόμοι:

Γύρω στις 10:00 π.μ. και γύρω στις 13:00 ο δρόμος από τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ προς τη Λάρνακα και γύρω στις 13:00 η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή από τα φώτα της Πυροσβεστικής με κατεύθυνση τη Λευκωσία. Όπως αναφέρεται η Αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους της περιοχής της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού και του Κοιμητηρίου για βοήθεια του κοινού. Η Αστυνομία απευθύνει παράκληση προς το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΠΕ-CNA

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: