675.000 Ουκρανοί πέρασαν τα σύνορα για τη Ρωσία – Ο Βενιζέλος στην Ουκρανία




H υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της Ρωσίας είπε σήμερα ότι περίπου 675.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους κι έχουν καταφύγει στη Ρωσία στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου φέτος και ότι υπάρχουν ενδείξεις μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

«Εάν το «επαναστατικό χάος» στην Ουκρανία συνεχιστεί, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα συρρεύσουν στις ρωσικές περιοχές που συνορεύουν (με την Ουκρανία)» ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων η υπηρεσία συνοριακής φύλαξης.

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο Καναδάς ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στη Ρωσία για διαβουλεύσεις σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τη δέσμευση του να παγώσει προς το παρόν τη συμμετοχή του στη σύνοδο της ομάδας των G-8 στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Στίβεν Χάρπερ.

«Ο Καναδάς έχει αναστείλει τη συμμετοχή τους στις προπαρασκευαστικές εργασίες για τη σύνοδο της G-8 που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Σότσι, ενώ ανακλήθηκε ο πρεσβευτής μας στη Μόσχα για διαβουλεύσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του καναδού πρωθυπουργού που εκδόθηκε μετά από τη συνεδρίαση του συμβουλίου έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και δήλωσε ότι ο Καναδάς καταδίκασε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία με τον εντονότερο δυνατό τρόπο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Όπως σημειώνεται σχετικά από πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, όλο το τελευταίο διάστημα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος. κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ύπατο αξιωματούχο βαρώνη ‘Αστον, Ευρωπαίους ομολόγους του και άλλους διεθνείς παράγοντες επιρροής στην περιοχή.

Πρώτος σταθμός του Έλληνα αξιωματούχου και προεδρεύοντος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα είναι η Μαριούπολη, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και στη συνέχεια θα μεταβεί αεροπορικά στο Κίεβο, για επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Πηγή: ANA-MPA, REUTERS – Φωτογραφία: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: